Deel dit artikel
-

Otrium ontvangt 120 miljoen dollar voor Amerikaanse expansie

De Nederlandse online mode-outlet Otrium haalt 120 miljoen dollar venture capital op bij Amerikaanse investeerders.

Zo doet Index Ventures ook weer mee in de ronde die wordt geleid door Bond Capital, het fonds van techinvesteerder Mary Meeker. Eerder haalde Otrium van Milan Daniels en Max Klijnstra al ruim dertig miljoen euro op.

Het nieuw geld wordt gebruikt om het bereik uit te breiden voorbij de elf Europese landen waar het nu actief is. De zak geld gaat grotendeels naar het optuigen van een Amerikaanse tak.

Otrium is een vier jaar oude fashionoulet waar driehonderd merken hun restvoorraden ophangen en neerleggen. Dat gaat met kennelijk succes, want de onderneming zegt dat de omzet vorig jaar verdrievoudigde tot rond de honderd miljoen euro. In datzelfde jaar ging het aantal gebruikers over de drie miljoen heen, gemiddeld minder dan driehonderdduizend per land.

Per gerealiseerde transactie ontvangt Otrium uit Amsterdam een percentage over de verkoopprijs. De achterliggende technologie onderzoekt doorlopend vraag en aanbod en past daar de prijzen op aan. Voorts signaleert het trends, pieken van populariteit, zoals boekingsplatformen in de reisbranche dat ook doen.

Foto: Eva Rinaldi (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond