Deel dit artikel
-

OTTO koopt robot-collega’s voor personeel warehouses

Medewerkers van pakketbedrijf Hermes hoeven binnenkort geen containers meer met de hand uit te laden. Robots gaan dat doen voor hen. Moederbedrijf OTTO Group koopt voor verscheidene takken robo-collega’s.

Het is de eerste keer dat partner Boston Dynamics, leverancier van de robots, op zo’n grote schaal robots afzet in de zakelijke markt.

OTTO Group besluit tot de investering om de schaarste op de arbeidsmarkt te adresseren. Met dezelfde hoeveelheid mensen kan het meer werk verrichten.

Boston Dynamics levert de OTTO-dochters twee typen robots. Ten eerste de Stretch, die is gespecialiseerd in het leeghalen van zeecontainers. Daarvan komen er tientallen op twintig locaties binnen twee jaar. Uiteindelijk moeten ze op alle locaties staat, waaronder alle fulfilmentcentra van pakketvervoerder Hermes.

De Stretch wordt hier gedemonstreerd in een pilot bij DHL:

Het tweede type is de Spot, een machine die op vier pootjes loopt. De ‘robothond’ zal worden ingezet op tien locaties om autonoom gebouwen en installaties te inspecteren voor onderhoud en reparaties.

Boston Dynamics is sinds juni 2021 volledig onderdeel van Hyundai.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond