Deel dit artikel
-

Ook Otto stapt in re-commerce

Klanten van webwinkel Otto kunnen hun gebruikte elektronica terugverkopen aan het bedrijf.

Voor een tweedehands telefoon kunnen consumenten tot tweehonderd euro krijgen en, bijvoorbeeld, voor een camera tot driehonderd euro. Vooralsnog is de dienst enkel beschikbaar in Duitsland, maar het verschijnsel re-commerce dringt ook door in andere Europese landen.

Otto heeft een samenwerking gesloten met het bedrijf WirKaufens.de (‘Wij kopen het op’). Wie een zijn oude elektronica kwijt wil, mits in goede staat verkerend, hoeft het item enkel in een doos te stoppen, een gepersonaliseerde bon van de site te printen en hem gratis te verzenden. Otto geeft in ruil baar geld, andere bedrijven verstrekken tegoedbonnen.

In Duitsland, Engeland en Amerika koopt ook Amazon tweedehands artikelen van zijn klanten op. Media Markt wilde ook in die markt stappen, maar een geplande overname in die richting ging niet door.

Re-commercepartijen als WirKaufens en ReBuy kopen artikelen van consumenten terug, poetsen de items weer op en brengen ze weer terug in het handelscircuit. De bedrijven leven van het verschil tussen de in- en verkoopprijs van de tweedehands waar.

Foto: Hong Chang Bum (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

Heiko

dank u

Bas

en een andere inkoop-portaal http://www.altes-verkaufen.de/

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond