Deel dit artikel
-

Oud CEO Waze komt met Twitter alternatief

Mastodon is de laatste tijd naar voren gekomen als het meest populaire Twitter-alternatief, maar voormalig Waze CEO Noam Bardin doet eveneens een gooi met Post, een ‘beschaafde plek om ideeën te bespreken, om te leren van experts, journalisten, individuele makers en elkaar’.

Bardin, die lange tijd aan het hoofd stond van de sociale navigatie app Waze, noemt Post een ‘sociaal platform voor echte mensen’.

Er kunnen, anders dan bij Twitter, berichten van elke lengte worden geplaatst, waarop dan weer kan worden gereageerd. Men kan afzonderlijke artikelen van verschillende premium nieuwsproviders kopen.

Er is een lange wachtlijst om lid te worden van Post (er zijn 125.000 aanmeldingen), want het platform staan nog in de steigers.

Inmiddels gebruiken steeds meer mensen Mastodon, maar dat platform is nog niet gebruikersvriendelijk genoeg. Vooral het aanmelden is verwarrend.

Twitter-gebruikers hebben na Mastodon overigens nog een nieuw toevluchtsoord gevonden: het sociale netwerk Hive passeerde deze week 1 miljoen gebruikers. Hive werd in 2019 opgericht en combineert elementen van Instagram, MySpace en Twitter.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond