Deel dit artikel
-

Oud CFO wehkamp dwingt via rechter 18 miljoen euro aan dividend af

Ad Scheepbouwer en twee zakenpartners moeten de voormalige CFO van RFS Holland Holding samen 18 miljoen euro betalen als succes fee voor de voorgenomen verkoop van Wehkamp. Die verkoop ging niet door, maar contractueel had CFO Kristiaan Nieuwenburg recht op dividend.

De zaak was door Nieuwenburg aangekaart bij de rechtbank Zwolle nadat hij had ontdekt dat Scheepbouwer en twee zakenpartners zichzelf 32 miljoen euro aan dividend hadden uitgekeerd. Scheepbouwer c.s. weigerden zijn deel te betalen, ondanks toezeggingen die per e-mail waren gedaan.

Nieuwenburg kwam in augustus 2011 in dienst bij RFS Holding voor een jaarsalaris van 300.000 euro met uitzicht op een bonus van anderhalf keer het bruto jaarsalaris en diverse secundaire arbeidsvoorwaarden.

De verkoop van wehkamp werd kort daarna opgestart onder de noemer Project River, maar voor de online retailer werd geen koper gevonden. In 2012 heeft Nieuwenburg daarop te kennen gegeven dat hij aanspraak zou maken op het dividend in verband met plannen om Auctus te herorganiseren. Deze holding is eigenaar van wehkamp en andere internetdochters.

Auctus stelde zich op het standpunt dat de succes fee is gekoppeld aan de afronding van de transactie, zo blijkt uit het gisteren gepubliceerde vonnis. Auctus beroept zich verder op wederzijdse dwaling, ‘omdat de uitgangspunten waaronder de overeenkomst is aangegaan niet realistisch zijn gebleken.’

De rechtbank is een andere mening toegedaan. Bovenop de 18 miljoen euro komt ook nog wettelijke rente.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond