Deel dit artikel
-

Oud Endemol-topman Ynon Kreiz naar grootste YouTube-producent

Ynon Kreiz, de voormalige Israëlische topman van Endemol, gaat Maker Studios leiden. Het Amerikaanse bedrijf is de grootste producent van eigen content op YouTube.

Kreiz vervangt de oprichter Danny Zappin, die echter aanblijft als adviseur. Kreiz zelf was als investeerder al betrokken bij de studio die in 2009 werd opgericht en zich exclusief op YouTube richt. De programma’s van Maker Studio’s genereren maandelijks drie miljard impressies.

Vorig jaar haalde de studio – gevestigd in Los Angeles – 36 miljoen dollar op in een financieringsronde onder leiding van Time Warner.

Kreiz werkte voorheen bij Fox Kids Europe. Hij distribueerde voor Endemol tv-formules als Wipeout en The Money Drop naar bijna dertig landen wereldwijd. Ook vernieuwde hij Big Brother in Groot-Brittannië. Toen hij in 2008 de baas werd van Endemol, leed het bedrijf zwaar onder de schulden. Zijn vertrek in 2011 zou echter los staan van die financiële perikelen.

Naar verluidt begint YouTube zeer binnenkort betaalde kanalen. Sinds 2011 investeert Google honderd miljoen dollar in honderd YouTubeproducenten om het kwaliteit van het aanbod te vergroten. Dat moet tot meer kijkers en meer adverteerders leiden.

Kreiz in zijn Endemol-tijd:

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond