Deel dit artikel
-

Oud-bestuurder Buckaroo verdacht van hulp aan illegale goksites

De oud-bestuurder van betaaldienstverlener Buckaroo die wordt verdacht van witwassen, fiscale fraude, illegaal gokken en lidmaatschap van een criminele organisatie zou Maximiliaan S. zijn. Dat schrijft het FD vanochtend. Hij zou betrokken zijn geweest bij een grootschalige zwendel met illegale goksites.

De oud-bestuurder blijkt een van de verdachten in het zogenoemde Rykiel-onderzoek naar witwassen via online gokken. In dat kader werd eerder dit jaar ook al een 49-jarige advocate Annette M. uit de gemeente Hollands Kroon aangehouden.

Bij Buckaroo vonden vorig jaar twee invallen plaats bij door politie en de Kansspelautoriteit. Zij deden onderzoek naar drie vennootschappen die klant waren bij Buckaroo. Daarbij werd S. aangehouden en als bestuurder geschorst.

S. is voor zover bekend geen hoofdverdachte is de zaak. Dat waren internetmiljonairs Michel Gregoire, zijn broer Maurice en Stijn Flapper. Volgens het OM kregen zij van meerdere juristen en fiscalisten advies over het voeren van een schijnadministratie en het opzetten van constructies om het werkelijk eigendom van vermogen te verhullen.

Tijdens het onderzoek in deze zaak werd beslag gelegd op tientallen kapitale villa’s en bedrijfspanden in binnen- en buitenland. De goksites hadden sinds 2006 een omzet van meer dan 100 miljoen euro.

Gisteren schreef Emerce al over heftige aanvaringen tussen de bestuurders van Buckaroo en de Raad van Commissarissen naar aanleiding van deze invallen en waarschuwingen van de Nederlansche Bank. De RvC wilde af van alle dubieuze gokklanten, maar de bestuurders niet. De schermutselingen kwamen aan het licht na het ontslag van een van de bestuurders, die naar de rechter stapte.

Door de affaire wijst op een grote verwevenheid tussen Buckaroo en illegale goksites, wat ook verklaart waarom de Nederlandsche Bank zou hebben aangedrongen op het ontslag van de Raad van Bestuur van Buckaroo. Dat althans beweerde commissaris Forsberg in een e-mail die de rechtbank onder ogen kreeg. In maart 2014 zijn twee bestuurders op non-actief gesteld, en uiteindelijk in mei wegens fraude en belangenverstrengeling op staande voet ontslagen.

Deel dit bericht

2 Reacties

Koenders

Dhr S is één van de verdachten maar niet de hoofdverdachte(n) waarom dan deze aanhef en niet de Hoofdverdachten van deze omvangrijke zwendel??? De boel weer lekker opblazen en voor ingenomen (eigen) mening ventileren! Zonder eerst verder onderzoek en rechtsgang afwachtend. MK.

Jupper

Eh…niet een van de hoofdverdachten? Daar dacht het OM destijds toch anders over: Oud-bestuurder Buckaroo van witwassen € 100 mln verdacht: https://fd.nl/ondernemen/688608/oud-bestuurder-buckaroo-van-witwassen-100-mln-verdacht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond