Deel dit artikel
-

Oud-bestuurders Booking.com en Ahold aan boord bij Amigos

Social platform Amigos heeft voormalige directeuren van Booking.com, Hyves, Ahold en Koninklijke Horeca Nederland als investeerders aangetrokken. De Amigos app, met ruim 800.000 gebruikers,

Wil zich richten op wereldwijde groei. In deze volgende fase zullen de ervaren investeerders nauw samenwerken met het bedrijf om de transitie succesvol te begeleiden.

De ervaren investeerders zijn David Vismans (ex CPO Booking.com, ex CTO Hyves), Hans Willemse (ex CIO Ahold Europa), Tsibo Lin (o.a. mede-oprichter Foodhallen Amsterdam en tevens bestuurslid KHN Amsterdam) en Bart Peute (CEO van YourTicketProvider, onderdeel van CM.com).

De Amigos app is een real-life alternatief voor platformen als Instagram en TikTok. Deze traditionele ‘social media’ zijn ontwikkeld om mensen zo lang mogelijk op het platform te houden. Amigos stimuleert daarentegen ‘echte ontmoetingen’. Door een ‘mood’ als interesse te kiezen, zie je direct anderen die in zijn voor hetzelfde. Bijvoorbeeld een etentje, samen uitgaan of sporten.

Het bedrijf heeft al 800.000 gebruikers in zeven landen en heeft inmiddels ruim 3 miljoen euro financiering opgehaald.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond