Deel dit artikel
-

Oude margarinefabriek wordt Innovatiefabriek

Een voormalige margarinefabriek in Zoetermeer wordt door de Coare Group uit Amsterdam verbouwd tot een Innovatiefabriek voor onderwijs en ondernemers. De Coare Group hoopt de transformatie in november gereed te hebben.

De Innovatiefabriek krijgt een expertisecentrum voor Interactieve Media met onder meer een gaming en 3D-lab. Lectoren van de Haagse Hogeschool gaan er onderzoek doen, al dan niet in opdracht van bedrijven of overheden.

De in de jaren zestig van de vorige eeuw gebouwde fabriek produceerde het bekende margarinemerk Leeuwenzegel. In het monumentale gebouw aan de Bleiswijkseweg was lang Brinkers Margarinefabriek gevestigd. Innovatieve zuivelboeren bezorgden Zoetermeer ooit de bijnaam ‘boterdorp’ . Na het beëindigen van de productie is het pand verworven door Dalhem en werden de kantoor- en bedrijfsruimtes verhuurd.

Vanwege de vastgoedcrisis en een grotere kans op leegstand verzette Dalhem de bakens. En dus is gekozen voor een vernieuwend concept: de Innovatiefabriek. Circa vierhonderd studenten en (ICT)bedrijven worden er onder één dak gevestigd, waar kennis en ervaring snel en flexibel worden uitgewisseld.  Het pand biedt in totaal tienduizend vierkante meter ruimte voor innovatieve activiteiten. Ook is nog eens achtduizend vierkante meter aan andersoortige ruimtes beschikbaar.

In de Innovatiefabriek komen verder onder meer een grand café, auditorium, expertise- en onderzoekscentrum, flexplekken en vergaderruimtes.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond