Deel dit artikel
-

Ouderen voorzichtig bij online winkelen

Bijna de helft van de senioren die online winkelen vindt het lastig om te achterhalen of webwinkel wel veilig is, zo blijkt uit onderzoek van SeniorWeb onder bijna duizend senioren. Ouderen zijn dan ook vrij voorzichtig.

Voor het herkennen van (on)veilige webwinkels wordt onder meer gekeken naar: een groen slotje in de browser (57 procent), https in de URL (54 procent), een waarborg of keurmerk (46 procent) en de betaalmethode (39 procent).

Voor ruim een derde van de senioren zijn online recensies van anderen tevens een handig hulpmiddel. Maar op bijvoorbeeld het gehanteerde retourbeleid (23 procent) of hoe lang een webwinkel al bestaat (17 procent) wordt veel minder gelet.

Senioren knappen ook af op een onduidelijke website, te veel persoonsgegevens moeten invullen en verplicht een account moeten aanmaken. Ook (hoge) verzendkosten zijn vaak een reden om niet tot een aankoop over te gaan.

Deel dit bericht

1 Reactie

Roel

Dus eigenlijk doen ze wat iedereen zou moeten ipv gewoon op de goedkoopste af te gaan, zeker als de prijs te mooi is om waar te zijn…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond