Deel dit artikel
-

Ouderen willen best betalen voor wifi aan boord

Waarvoor zijn reizigers bereid te betalen nadat ze een vliegticket hebben geboekt? Die vraag stelde dé Vakantiediscounter aan meer dan 1500 consumenten. Uit het onderzoek blijkt onder andere dat jongeren gratis wifi verwachten aan boord.

Vanaf dit jaar biedt ca. driekwart van de luchtvaartmaatschappijen Wifi aan op één of meer van de toestellen uit hun vloot. Vooralsnog is dat wel een kostbaar iets; gemiddeld betaal je tussen de 6,65 en 14,35 euro per uur. Van de mensen tussen 30 en 65 jaar heeft de overgrote meerderheid geen bezwaar om voor wifi extra te betalen. Gemeten over alle ondervraagden is 36 procent bereid hiervoor te betalen. Voor 58 procent is dat onbespreekbaar. Uit analyse blijkt dat dit vrijwel volledig mensen onder de 30 jaar zijn, die zijn opgegroeid met gratis wifi.

Betalen voor extra beenruimte is logisch

Verder vindt 69 procent van de reizigers het logisch om extra te betalen voor een stoelreservering op een bijzondere plek (bijvoorbeeld voor een stoel met meer beenruimte). Tweeënveertig procent is bereid te betalen voor snacks, 37 procent voor maaltijden en 33 procent voor drankjes.

Extra betalen voor een ‘gewone’ stoelreservering, ruimbagage of een entertainmentsysteem vinden de ondervraagde reizigers niet logisch.

Deel dit bericht

1 Reactie

Arie vd Giesen

Het is wel internet qua snelheid van een jaar of 10 terug. 3 jaar geleden kon ik geen enkele nieuws app openen (Nu.nl, NOS.nl en RTLnieuws) werkten niet door de beperkte bandbreedte. Het is net zoals GPRS of 2G traag. En daar houden weinig apps of websites meer rekening mee.
Dit jaar kon ik in de A380 naar Dubai wel redelijk wat bekijken.

Bij sommige vliegtuigmaatschappijen krijg je beperkte gratis wifi: 20 MB gratis wifi binnen de eerste twee uur nadat u ingelogd bent (Bij Emirates bijv.).

WiFi is wel geschikt om te whatappen met het thuisfront of nog 1 klein fotootje door te sturen.
Ga je Videos bekijken, dat lukt niet, of wordt heeeel duur.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond