Deel dit artikel
-

Oudste Apple dealer lijkt failliet

De rechtbank Utrecht heeft dinsdag Stonehouse Computing BV failliet verklaard, de oudste Mac-dealer van Nederland. Onduidelijk is of de volledige groep is getroffen.

De curator mr. L.C. de Jong heeft de papieren van de rechtbank nog niet binnen, maar de telefoon bij Stonehouse wordt al niet meer beantwoord. De winkel werd in 1985 opgericht, nog geen jaar na de introductie van de eerste Macintosh. Daarvoor verzorgde de in 2004 overleden uitbater Nanno Steenhuis verkoop aan huis.

Jarenlang was de showroom in Woerden de enige plek in Nederland waar alle computers van Apple demonstratieklaar stonden opgesteld. Stonehouse kon zich dus met recht de First Apple Store noemen.

Stonehouse Computing B.V. is onderdeel van Stonehouse Beheer, die vooralsnog niet lijkt getroffen. Twee voormalige aandeelhouders begonnen enkele jaren terug de consumentenwinkel MacHouse, die uiteindelijk werd getransformeerd tot iAm Store, Deze Premium Reseller heeft geen relatie meer met het oude moederschip, al werd de naam MacHouse nog lange tijd gebruikt voor de zakelijke dienstverlening vanuit Woerden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond