Deel dit artikel
-

Overeenstemming VSNU, NFU, NWO en Elsevier over open science-diensten

De Vereniging van Universiteiten in Nederland (VSNU), de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU), de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en Elsevier, het informatie- en data-analysebedrijf voor de (medische) wetenschap, zijn een nationale open science-samenwerking aangegaan.

De overeenkomst omvat diensten voor het publiceren en lezen van wetenschappelijke content, evenals de gezamenlijke ontwikkeling van innovatieve open science-diensten voor het waarderen en verspreiden van kennis. De overeenkomst is geldig tot 31 december 2024.

In december 2019 tekenden de onderzoeksinstellingen en Elsevier al een raamovereenkomst. In de afgelopen vier maanden hebben de partijen deze overeenkomst in alle zorgvuldigheid verder ontwikkeld.

Er werd gelijktijdig een werkgroep van onafhankelijke experts opgericht die zich toelegde op verantwoord beheer van onderzoeksdata. De werkgroep bracht in kaart onder welke voorwaarden metadata en onderzoeksresultaten kunnen worden (her)gebruikt en verrijkt door publieke en private organisaties.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond