Deel dit artikel
-

Overheid publiceert 550 datasets Open Data

De overheid heeft 550 datasets met overheidsinformatie aan het publiek vrijgegeven als open data. Verwerking en analyse hiervan kan tot nieuwe inzichten en toepassingen leiden.

Data over weer levert Buienradar op en met real time data van OV-bedrijven kan Google Maps nauwkeurige reisinformatie geven. Minister Ronald Plasterk onderkent het belang van publieke datasets en begint met het vrijgeven van een eerste golf overheidsinformatie.

Plasterk hoopt het pad te effenen voor hem en zijn opvolgers om vaker en eenvoudigers overheidsinformatie aan het publiek te geven.

In een persbericht zegt het ministerie van Binnenlandse Zaken: “Om tot een actief en meer gestructureerd open data beleid te komen, publiceert minister Plasterk van BZK een leidraad voor alle overheidsorganisaties. Ook werkt BZK aan de Nationale Open Data Agenda. Op basis hiervan kan getoetst worden of een dataset wel of niet openbaar moet worden. “

Data.overheid.nl wordt gevoed vanuit verschillende regionale, lokale en thema gebaseerde bronnen met dataset informatie. De site bevat een kleine zevenduizend datasets waarvan er 550 als open data zijn te gebruiken. Daarnaast zijn nog eens driehonderd bestanden in voorbereiding voor publicatie.

Een van de klaten van de dataleverancier van de overheid is Publicdata, het dataportaal van de Europese Unie.

Deel dit bericht

1 Reactie

Ardris Megelink

Jammer dat http://www.data.overheid.nl er constant uit ligt. Dat kan duiden op massale belangstelling of op een slechte Internetsite. Feit blijft dat het doorontwikkelen van interessante data een groot goed is en prima dat men daar nu de deuren voor open zet. Ga zo door!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond