Deel dit artikel
-

Overlast spookfacturen blijft nog even

De Kamer van Koophandel kan geen stappen ondernemen tegen frauduleuze inschrijvingen, zoals die van MCN (Marketing Communicatie Nederland), een bedrijf dat sinds enkele dagen spookfacturen verstuurt voor niet geleverde SEO activiteiten.

Het bedrijf staat op naam van een in 1983 geboren Bulgaar Doncho Kostov Andonov, die als adres Hoofdstraat 143 in Emmen en als activiteit ‘Handel in advertentieruimte en -tijd’ opgeeft. Het op de factuur vermelde telefoonnummer blijkt niet te werken.

Op Emerce.nl stromen meldingen binnen van per post verstuurde facturen met bedragen van rond de driehonderd euro. Het bedrijf werd in september van dit jaar ingeschreven.

Woordvoerster Mireille Muller van de KvK zegt dat haar instantie verplicht is om inschrijvingen voor economische activiteit op te nemen. “Die inschrijvingen zijn geen stempel van betrouwbaarheid. Dat vinden we zeer vervelend, want wij zouden dit soort misbruik graag willen aanpakken. Wij adviseren ondernemers om meldingen te doen bij de Fraudehelpdesk. Dan publiceren we ze ook.”

Dit najaar verstuurde een bedrijfje genaamd Data Service ook al vele facturen aan willekeurige bedrijven voor ‘Zoekmachine optimalisatie’. De aangeschreven ondernemers kunnen zich niet herinneren hiertoe op enigerlei wijze opdracht te hebben verstrekt.

Deel dit bericht

8 Reacties

Jeremy Timessen

Ik heb er recent nog 1 ontvangen. Daarin stond in de kleine lettertjes dat bij het accepteren van het abonnement je 3 jaar lang 921 euro per jaar betaald. Nooit zomaar facturen betalen dus!

Olaf

Sommige van klanten hebben ook een spookfactuur ontvangen. Misschien een idee om dit artikel naar klanten te sturen, als extra service?

Remko

Het blijft vreemd dat dit soort partijen keer op keer weg kunnen blijven komen met deze vorm van fraude.

Webwinkels moeten cookie opt-in gaan gebruiken en mogen niet mailen als er geen toestemming is…. blijkbaar komen dit soort frauduleuze bedrijfjes overal mee weg.

Het beste advies is en blijft dus gewoon goed opletten!

hanco naninck

Opvallend hoe vaak ‘buitenlanders’ hier hun zakken denken te vullen. Zit dat in hun genen (niet allemaal natuurlijk) of is dat een gebrek aan opvoeding (normen en waarden)? Vorig weekend zagen we een ander (en veel erger) staaltje van gebrek aan enig fatsoen en respect voor het welzijn van anderen. In hun eigen landen worden vaak handen (en soms hoofden) afgehakt bij deze misdrijven maar hier kunnen ze hun gang maar gaan..

cees

Laat ING (in bovenstaand geval) ook meteen de bankrekening blokkeren van dit soort oplichters en deze personene meteen levenslang blokkeren.

Pieter Quist

Wel heel toevallig dat ik net zelf met seo bezig was voor mijn site en een rekening binnen kreeg van mcn voor website optimalisatie. Wat een stelletje boeven zeg! Ik hoop dat deze blijkbaar staffenloze actie ze heel veel geld gaat kosten. Dus ondernemers, trap er niet in en laat ze maar ten onder gaan aan porto kosten!

Desiree

Ik snap het niet. Wij moeten oppassen? Maar hoe komt het dat dit soort bedrijven en personen niet hoeven op te passen?
Waarom wordt inderdaad de rekening niet geblokkeerd zoals Cees aangaf? Of bij hun KvK inschrijving een grote vermelding gezet ‘FRAUDE GECONSTATEERD’ zodra iemand het nummer opzoekt? En is er geen speciaal opsporingsteam die dit soort praktijken kan aanpakken zodra het gesignaleerd wordt?
Met aangiftes en rechtszaken zou het kunnen, maar dan moet de gedupeerde er tijd en geld in stoppen terwijl de dader er vaak mee wegkomt.
Het is de omgekeerde wereld…

Patrick

@hanco naninck

Ja, het zit natuurlijk in de genen van de 6 miljard buitenlanders (in tegenstelling tot de genen van 15 miljoen Nederlanders), briljante conclusie.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond