Deel dit artikel
-

Overname GitHub door Microsoft bevestigd

Microsoft heeft zojuist de overname bevestigd van GitHub, het platform voor ontwikkelaars, voor 7,5 miljard dollar in Microsoft aandelen. Het bedrijf was in 2015 ongeveer 2 miljard dollar waard.

GitHub is een platform waar ontwikkelaars code met elkaar delen. Het merendeel van de software betreft open source, waarbij de code vrij gebruikt en verspreid mag worden. Bedrijven die GitHub gebruiken zijn Walmart, PayPal, IBM, NASA, SAP en Spotify.

Winstgevend is het platform nooit geweest, ondanks abonnementen, maar door de overname is de voortzetting ervan in elk geval gegarandeerd.

Voormalig Xamarin CEO Nat Friedman gaat GitHub leiden, maar oprichter Chris Wanstrath blijft ook verbonden aan het initiatief. Hij was het bedrijf op interimbasis weer gaan aansturen nadat medeoprichter Tom Preston-Werner was opgestapt.

Het platform heeft 28 miljoen gebruikers. Microsoft ondersteunt het Git protocol al langer en gebruikt het in zijn Visual Studio Team Services.

Van links naar rechts: Chris Wanstrath, Nat Friedman, Microsoft topman Satya Nadella, en Amy Hood, CFO Microsoft

Deel dit bericht

2 Reacties

KoalaBear

Een prima partij om de taak over te nemen, al is niet iedereen blij. Hopelijk zetten ze de goede trend door die ze jaren geleden hebben gemaakt.

Ben benieuwd of ze de prive repositories nu ook gratis maken (t/m 5 personen dan):
https://www.visualstudio.com/team-services/git/free-private-git-repo/

Enric Martinez

Interessante ontwikkeling. Microsoft blijkt vastberaden om iets in the Open Source wereld te willen betekenen.

En die gast, Nadela, blijkt een man met goede ideeën te zijn. Hier op kantoor zijn er ook pessimisten die beseffen dat het dezelfde kant op gaat als met Skype, dat nu een k*t product is.

Naja, time will tell.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond