Deel dit artikel
-

Overname Makelaarsland ING vooral vanwege online woondiensten

Met het vandaag aangekondigde meerderheidsbelang in Makelaarsland investeert ING naar eigen zeggen vooral in (online) ‘woondiensten’. De overname past volgens de bank in de strategie om klanten een digitaal platform te bieden voor hun financiële wensen.

Naast een makelaarsservice wil ING een notarisservice, taxatieservice, energieservice en een bouwtechnische keuring aanbieden. ‘ING wil klanten een onderscheidende klantervaring bieden door hen gedurende het hele proces, van het begin van de woonwens tot de aan- of verkoop van het huis, te ondersteunen,’ staat er in het persbericht.

De site van Makelaarsland wordt naar eigen zeggen maandelijks door een kwart miljoen potentiële huizenverkopers en -kopers bezocht. Het marktaandeel binnen de internetmakelaardij bedraagt ongeveer 65 procent. Het bedrijf begeleidde het afgelopen jaar de verkoop van bijna 6.000 woningen.

Financiële details zijn niet bekend gemaakt. Makelaarsland, een van de deelnemende makelaardijen van Funda.nl, blijft als zelfstandige en onafhankelijke makelaardij opereren in de markt. ING verkrijgt door de overname een meerderheid (90 procent) van de aandelen. De resterende 10 procent blijft in handen van Jeroen Stoop, oprichter en CEO van Makelaarsland.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond