Deel dit artikel
-

Overname Neckermann.com Benelux rond

Investeerder Axivate Capital heeft gisteren formeel de overname van Neckermann.com Benelux afgerond. Nadat de NMa haar goedkeuring heeft gegeven aan de geplande overname, is Axivate Capital hiermee de nieuwe eigenaar van de e-commerce-organisatie geworden.

Het team van Axivate Capital wil, in nauwe samenwerking met het management en de medewerkers, ervoor zorgen dat Neckermann zich in de komende jaren succesvol verder kan ontwikkelen als een van de grootste Benelux e-tailers, zo laat de investeerder weten.

De Nederlandse tak van Neckermann wordt overgenomen uit de boedel van het failliete Duitse moederbedrijf. Vorig jaar werd in Nederland nog een reorganisatie aangekondigd waarbij 172 van de 466 werknemers hun baan verliezen. Dat moet het kostenpeil omlaag brengen zodat de onderneming geconcentreerd als puur internetbedrijf kan doorgaan.

De Belgische directeur Kurt Staelens is vervangen door financieel directeur Erwin d’Olieslager. Hij moest het eindspel van de onderhandelingen met Axivate begeleiden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond