Deel dit artikel
-

Overname Sandd door PostNL wordt banendrama

De overname van Sandd door PostNL draait uit op een heel groot banenverlies. Dat meldt de NOS. Nu is al duidelijk dat minder dan de helft van de ongeveer 16.000 Sandd-medewerkers zeker is van een baan bij PostNL.

De grootste groep Sandd-medewerkers bestaat uit zo’n 10.400 bezorgers. Zij hebben een aanbod gekregen om bij PostNL te komen werken, maar volgens de Bond van Post Personeel gaat een groot gedeelte van de bezorgers niet in op het aanbod ingaat. Om verschillende redenen is het aanbod voor hen niet werkbaar, zoals de verplichting om op zaterdag te bezorgen.

Een deel solliciteert überhaupt niet vanwege de grote afstand naar een eventuele nieuwe baan. Zo werken in totaal 500 mensen op het hoofdkantoor in Apeldoorn en een nabijgelegen sorteercentrum.

Eind september keurde staatssecretaris Keijzer de overname van Sandd goed, ondanks protest van de Autoriteit Consument en Markt.

Deel dit bericht

2 Reacties

Seb

En zo co-financiert de belastingbetaler deze ‘overname’ door PostNL.

Naar mijn mening is er te weinig onderzoek gedaan naar andere scenario’s, geen wonder dat ACM protesteerde.

Als de postbezorging zó verliesgevend is, had PostNL er ook voor kunnen kiezen om niet langer de concessie te behouden. Of het postonderdeel te verzelfstandigen om het daarna terug te Nationaliseren.

Maar feit is, PostNL heeft het fijnmazige netwerk nodig, om de pakkettak winstgevend uit te baten… Nu Sandd uit de markt is, kan PostNL óók op post weer lucratieve winsten maken als monopolist.

F. C. Verweij

Hoezo heeft Postnl communicatie met de Sandd werknemers…. er wordt gevraagd naar hoeveel en welke dagen je wilt werken en vervolgens wordt daar geen rekening mee gehouden. Als je erover belt krijg je te horen dat het aanbod niet onderhandelbaar is en dat het tijdelijk is dat je geen 5 dagen werkt. Het wordt blindelings dat iedereen 5 dagen moet gaan werken. Tenminste, dat wordt er aan de telefoon gesteld.
Hoezo is dat communicatie. Sandd-postbodes hebben een contract voor 2 dagen. Dat je dan verplicht 5 dagen moet gaan werken is niet wat er in het contract met Sandd staat. Het is slikken of stikken….
Nee, communicatie is toch echt wat anders.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond