Deel dit artikel
-

Overname Yahoo door Microsoft uitgesloten

Yahoo is te laat, Microsoft is niet van plan het bedrijf nog over te nemen. Microsoft CEO Steve Ballmer liet tijdens een congres is Australië weten niet nog een bod uit te brengen: “We hebben geen interesse om opnieuw de mogelijkheden van een acquisitie te bekijken.”

Ballmer reageerde hiermee op de woorden van Jerry Yang. De CEO van Yahoo liet woensdag tijdens de Web 2.0 summit in San Francisco weten dat een overname door Microsoft ‘helemaal nog niet zo’n slecht idee is’.

De CEO van Microsoft stipte aan dat Yahoo twee keer een overnamebod van zijn club heeft afgewezen, waaronder een bod van 8 miljard dollar, wat neerkomt op 35 dollar per aandeel. Het aandeel Yahoo staat momenteel op slechts 14 dollar.

Een samenwerking op het gebied van search zou nog wel tot de mogelijkheid behoren. Ballmer wilde verder niet uitweiden over de invulling van een eventuele samenwerking.

Yang deed zijn uitspraak enkele uren nadat Google bekend maakte af te zien van de reclameovereenkomst. In een blogpost liet Google’s chefjurist David Drummond weten dat Google geen mogelijkheid ziet om te ontkomen aan de bezwaren van justitie, noch aan die van sommige adverteerders.

Deel dit bericht

5 Reacties

Tim

Loser van de week: Yahoo!

Frans Heusdens

Typisch een geval van zelfoverschatting aan de kant van Yahoo! If you can't beat'em join'em, a wise lesson to learn.

Klaas

Ah de onderhandelingen zijn begonnen, de prijs moet dus verder omlaag!

webjay

leuke reactie Tim, over loser zijn kun je wel meepraten zeker gezien je emailadres

Tim

@webjay.  12 USD a share. Rest my case. 

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond