Deel dit artikel
-

OV-fiets in Amsterdam krijgt elektronisch slot

Nagenoeg alle 3.000 OV-fietsen in de Amsterdamse stationsstallingen hebben een nieuw elektronisch slot gekregen dat opent met een OV-chipkaart. Dankzij dit slot gaat het huren van een OV-fiets makkelijker en sneller. Reizigers hoeven niet meer hun OV-chipkaart te scannen bij de medewerker.

Bij het nieuwe slot is de OV-chipkaart de fietssleutel. Een reiziger start de huur door het slot te openen met de OV-chipkaart. Door de kaart ervoor te houden springt het slot vanzelf open. Een reiziger stopt de huur door het slot te sluiten in de OV-fietszone van de fietsenstalling. Onderweg kan de reiziger de fiets zo vaak op slot zetten als hij wil. De OV-fiets is alleen te openen met de betreffende OV-chipkaart.

De invoering van de OV-fietsen met het nieuwe slot in elf stallingen van de Amsterdamse stations, gebeurt nadat dit met tevredenheid in andere steden is doorgevoerd.

NS heeft het elektronische slot begin 2021 geïntroduceerd. De OV-fietsen met het nieuwe slot staan op dit moment op 65 stations, waaronder in Apeldoorn, Gouda en Den Bosch. Na de invoering in Amsterdam beschikt bijna de helft van alle OV-fietsen over dit nieuwe slot.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond