Deel dit artikel
-

Oxxio introduceert eerste energie chatbot

Energiebedrijf Oxxio claimt een primeur met een chatbot voor de energiesector. De chatbot, genaamd O, geeft gebruikers persoonlijke inzage in energieverbruik. O is in samenwerking met TamTam en CX Company ontwikkeld en wordt aan de Oxxio App toegevoegd.

O analyseert het energieverbruik en geeft gebruikers extra uitleg over de Oxxio App en energiekosten. Hiervoor maakt O gebruik van de (slimme) meterstanden. Deze worden volgens het energiebedrijf anoniem vergeleken met andere gebruikers.

Joos Luteijn, manager e-business bij Oxxio, licht toe aan Emerce: “Het doel is om het herhaalgebruik van de app te stimuleren. Daarom implementeren we bovendien Intercom om meer campagnematig richting onze appgebruikers te gaan communiceren.”

“We hebben ervoor gekozen om de klantdialoog te koppelen aan onze app en niet in de vrije ruimte, bijvoorbeeld in Facebook Messenger. Zou kunnen we de dialogen beter managen op geleverde kwaliteit.”

Luteijn is verrast over de plotselinge hausse aan interesse voor chatbots. Ze bestaan immers al jaren en werden recent onlangs pas enorm populair toen Facebook zijn Messenger voor derde partijen opstelde. Iets waar bijvoorbeeld KLM-klanten met tienduizenden per maand gebruik van maken. Overigens bleek afgelopen week dat een partij als Corendon er net als Oxxio voor kiest om de klantcommunicatie via zijn eigen app te laten plaatsvinden, niet in het domein van een derde partij.

De Oxxio-app is sinds een paar dagen live. “Gebruikers reageren erg positief op de chatbot.”

Op korte termijn zal het mogelijk zijn om het energieverbruik nog nauwkeuriger te analyseren, belooft Oxxio. Ook kunnen gebruikers in de nabije toekomst O vragen stellen.

De Oxxio App met O de Energiebuddy is zowel voor klanten als niet-klanten met een slimme en traditionele meter te gebruiken. Veertig procent van de Oxxio-klanten heeft de app. Van de niet-klanten zijn er 75.000 die als actief te boek staan.

Deel dit bericht

1 Reactie

Derby.M.O

Eindafrekening in deeltjes betalen

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond