Deel dit artikel
-

P2P-kastje Lamabox deze week voor het eerst geleverd

De Lamabox, een tv-kastje van Nederlandse makelij om met behulp van peer-to-peer-netwerken films en tv-series te downloaden en direct op je tv te bekijken, is vanaf eind deze week eindelijk leverbaar. Producent It's Logic uit Barneveld kampte met een maandenlange vertraging.

De broers Martin en Anthony Potappel uit Barneveld trokken een ongekende hoeveelheid media-aandacht voor een Nederlands IT-bedrijfje sinds ze op de HCC Dagen in Utrecht hun LamaBox presenteerden. De vraag naar het tv-kastje was zo groot dat It's Logic de leveringen keer op keer moest uitstellen.

"Vrijdag 10 februari start de distributie naar klanten. In februari leveren we een beperkt aantal en medio maart verwachten we redelijk goed aan de vraag te kunnen voldoen," zo schrijft Martijn Potappel in een e-mail aan de pers.
Belangrijkste reden dat de levering van de Lamabox vertraging opliep was dat hardware-onderdelen te laat binnenkwamen. "Het belangrijkste onderdeel, moederbord en cpu, liet tot begin januari op zich wachten," aldus Potappel.

De assemblage en distributie gebeurt nu door een buitenlands bedrijf. Maar het aanleveren van onderdelen blijft problematisch, zodat de levertijd van een complete Lamabox voorlopig zo'n twee maanden is. "We hebben nu extra personeel aangetrokken en goede afspraken gemaakt met alle leveranciers, maar pas eind maart tot begin april kunnen we op volle toeren draaien. In februari leveren wij een beperkt aantal LamaBoxen uit," aldus Potappel.

Ook een tweede golf van mediaandacht naar aanleiding van een onverwacht ANP-bericht zorgde er volgens Potappel voor dat de levering van de Lamabox verder werd vertraagd. "Met de vraag die hieruit volgende hebben wij natuurlijk geen rekening gehouden." Een andere reden voor de vertraging was dat It's Logic in de 1.0-versie van de Lamabox-software, die deze week wordt uitgebracht, meer functies wilde inbouwen.

De belangstelling voor het apparaatje is vele malen groter dan de Potappels zelf hadden verwacht. "Wij gingen eerst uit van kleinere series maar de belangstelling blijkt vele malen groter. Een product dat zoveel aandacht geniet moet natuurlijk voldoen aan de verwachting, helaas is dit ten koste gegaan van de uitleverdatum." Potappel voert ook gesprekken met contentpartijen over toegang tot bepaalde content in de Lamabox-software.

De Lamabox claimt het eerste mediacenter-apparaat te zijn met een directe aansluiting op de p2p-netwerken Edonkey, Bittorrent, Kazaa, Gnutella en Overnet, waarmee films direct op de harde schijf op te slaan zijn. Ook het bekijken van live videostreams en het luisteren naar webradiostations is mogelijk. Het apparaat is te koop vanaf 279 euro.

Deel dit bericht

24 Reacties

Marcel

Begin april gaan ze uitleveren. Toch een 1 aprilgrap? 🙂

Ivo

Ik vind het toch apart dat er nog nergens screenshots te zien zijn van het systeem.

The Lexx

http://www.lamabox.nl/. Stelletje luie surfers:)

Sander K.

Een droommachine voor de ultrageek. Over 3 jaar realiteit voor iedereen. Hier zit een freak druk zijn droom te verkopen. In het geheim gaat Philips ermee aan de haal, maar dan net weer niet zoals het moet. Interface Design jongens! We weten al wel dat P2P de TV van het internet is…

Sjoerd

Dit is typisch IT's Logic. Pas op met dit bedrijf. Ik ken ze toen ze met WiFi begonnen. Was een slecht product en ze namen nooit de telefoon op. Bleken ze opeens failliet te zijn!! Opeens is het bedrijf ook Priceless Concepts ofzo. Ze zeiden dat ze er al een paar honderd verkocht hebben…pas op…pas op…En hou het programma opgelicht in de gaten 😉

Holly

Droommachine voor de ultrageek? Juist niet. Het haalt de technologie van de PC-ruimte naar de huiskamer voor iedereen om mee te spelen…Verder zie ik niet in waarom we moeten oppassen? De techniek bestaat al jaren, het is nu alleen samengevoegd in 1 apparaatje. Noem het een soort MediaCenter met toegang tot P2P content. En nog goedkoper ook :-) 

Hans Vermeijden

@Holly: Sjoerd bedoeld oppassen omdat de mensen achter het bedrijf niet betrouwbaar zijn, volgens hem dan.

willem

jongens allemaal kopen dan ben je snel en goed koop van je geld af niet nadenken gewoon doen wat een stelletje eikels zijn jullie hebben ook niks door.

jan van de baak

Zal toch wel meevallen lijkt me een betrouwbare club. IT's Logic B.V. is al failliet dus daar kan je al niks gebeuren. Kijk eens op http://www.kvk.nl in het online handelsregister,zoek op IT"s Logic en vink bij de keuzemogelijkheid Actieve handelsnamen Vervallen handelsnamen zoeken op beiden handelsnamen aan. Laat de plaatsnaam oningevuld. Je krijgt dan een lijstje met namen : IT"s Logic.net B.V. 08113741 0000Baron van Nagellstraat 136, 3771LL Barneveld HoofdvestigingIT"s Logic.net B.V. i.o. 08113741 0000Baron van Nagellstraat 136, 3771LL Barneveld HoofdvestigingIT"s Logic Wireless B.V. 08115398 0000Baron van Nagellstraat 136 -m, 3771LL Barneveld HoofdvestigingIT"s Logic Wireless B.V. i.o. 08115398 0000Baron van Nagellstraat 136 -m, 3771LL Barneveld HoofdvestigingIT"s Logic Services B.V. 08126247 0000Baron van Nagellstraat 136, 3771LL Barneveld HoofdvestigingIT"s Logic 08126247 0000Baron van Nagellstraat 136, 3771LL Barneveld HoofdvestigingIT"s Logic B.V. 09092631Postbus 11, 6710BA Ede Gld RechtspersoonIt"s Logic 09092631 0000Hertenlaan 34, 6741BH Lunteren HoofdvestigingVestiging is opgeheven of verplaatstIT"s Logic B.V. 09092631 0000Hertenlaan 34, 6741BH Lunteren HoofdvestigingVestiging is opgeheven of verplaatstIT"S LOGIC 09092631 0001BACHSTRAAT 25, 6521EH NIJMEGEN NevenvestigingVestiging is opgeheven of verplaatst de drie onderstaande bedrijven zijn failliet.Maar voordat ze failliet gingen zijn de naam en het adres verandert. De naam werd IL Software. It"s Logic 09092631 0000Hertenlaan 34, 6741BH Lunteren HoofdvestigingVestiging is opgeheven of verplaatstIT"s Logic B.V. 09092631 0000Hertenlaan 34, 6741BH Lunteren HoofdvestigingVestiging is opgeheven of verplaatst Succes met de laatmaarbox!

Mark Jansen

Brein is trraag met reageren ditmaal….

Dreamer

Ik heb zo'n ding gekocht, waardeloos! Ik bied hem weer aan voor de helft van de prijs op ebay.

Scyler

Is-ie echt waardeloos? Maar waarom dan die recensies in de pers dat het zo opzienbarend was? Ik geloof zelfs ook nog op t.v.? Ik heb er een in bestelling, alleen vraagt men wel een vooruitbetaling wat ik wel vreemd vind? Annuleren dus maar?

gschuit

HOI nou heb naar aanleiding van dat ding naar reacties gezocht erover en ben toen hier terecht gekomen maar heb ook zo'n ding gekocht maar wacht nu al 3 maanden er op en inderdaad eerst betalen wacht nu al een maand op levering sinds de betaling

Niels

Ook hier het geval,. wachten hier nu dus ook ruim 2 maanden op onze lamabox,.. laatst getelefoneerd,.. Nee meneer binnen 2 weken heeft u hem binnen,. nou ruim 3 weken verder nog steeds niks binnen morgen maar eens bellen,.. 

John

ik heb 2 maanden moeten wachten. Toen heb ik geprobeerd te annuleren, omdat een vriend van me ook een lamabox heeft. Het ding is heel traag (ook na updates) en lelijk. Maar ze wilden de bestelling niet annuleren!!! De meneer van IT's Logic aan de telefoon was erg onbeleefd. Ik wacht wel tot ik de lamabox heb en dan proberen terug te sturen. De waarschuwingen op het internet over IT's Logic lijken waar, ik wou dat ik dit eerder wist.

Carlo

Mijn LamaBox hield er na een paar maanden helemaal mee op.Eerder werkte het downloaden al niet meer maar kon ik nog wel afspelen. Met een softwareupdate zou het probleen opgelost zijn, verzekerde men mij bij It's Logic. Later kon de LamaBox niet meer opstarten. Een partitie zou kapot zijn, dus moest ie terug voor reparatie.Ik heb hem zelf gebracht en aan Antony Potappel gegeven.Binnen 1 week zouden ze hem gerepareerd terugsturen.Ik ben nu een paar weken verder, maaar geen nieuwe LamaBox.Men neemt de telefoon niet meer op.Email wordt niet meer beantwoord en het forum http://www.lamabox.mijninternet.com van de website hebben ze maar gauw weggehaald want dat stond helemaal vol met boze reacties van LamaBox bezitters.De website http://www.lamabox.com is nog wel in de lucht, waarschijnlijk om meer onschuldige, goedgelovigen kopers te trekken (je moet vooruit betalen) en waarschijnlijk helemaal niet meer te leveren.Waarschijnlijk is het faillissement al weer nabij.In het verleden zijn de broers Potappel al meer bij faillissementen betrokken geweest.Waarschijnlijk kan ik naar mijn LamaBox en naar mijn centen fluiten.

schuit

heb ook een lamabox gekocht en terug gestuurd nu 5 maanden verder maar nog geen geld terug dus bij deze wil ik jullie vragen of er meer zijnzodat een gezamelijke aangifte kan worden gedaan de aangifte wordt vandaag gedaan bij de politie laat van je horen !!!!!!en weet iemand een prive adres van de broers ???van a. pottappel is al bekend 

Alex

De Lamabox moet het hebben van illegale uploaders van films en tv-series. Over een tijdje kan dat niet meer. Wordt iedere uploader meteen aangepakt. En de ene na de andere torretnsite wordt al gesloten. Nu nog wachten tot providers door de rechter wordt gedwongen om geen illegale uitwisseling op haar netwerk toe te staan. Dus KaZaa ed verplicht blokkeren.

Alfons Meijboom

Heb de lamabox terug gestuurd op 7 mei j.l wacht nog steeds op mijn €380 heb al diverse mails verstuurd,retour mail , met de mededeling dat er een administratieve achter stand is. Heb vorige week nog gebeld wanneer ik mijn geld op mijn giro rekening zou krijgen ,een dame vertelde mij dat over 2 weken het geld op mijn giro wordt gestord.Wilde zo juist, 27 juli, nog even bellen of er al een datum bekend is, is de club met vakantie.Nu ik heb er een hard hoofd in dat ik het geld nooit meer terug zie.Als dit niet het geval is wil ik deze praktijk melden aan het programma KASSA van de VARA.p.s Komt wel uit dezelfde hoek het als het voormalige BAAN concern ,je weet wat daar mee is gebeurd. groet Alfons Meijboom

Wenzel

Het is nu donderdag 17 augustus 2006 En ik heb nog niets .Ik heb net op jullie syte gelezen dat de prijsen zijn gestegen , daarom willen jullie niet leveren .Nog maals ik heb jullie gisteren een mial gestuurt waarin ik mijn geld terug eis ook dat willen jullie ook niet ,het is nu aan jullie of mijn Lama box of mijn geld terug zo niet , stap ik naar de Politie en doe ik aan gifte van oplichting en diefstal . A.J.Wenzel Capaqdosestraat 72 2523AG Den Haag

Alfons Meijboom

na 3,5 maanden is mijn geld terug geboekt.

giel

5 maanden op de niet goed geld terug garantie moeten wachten eindelijk toch de centen terug gekregen 480 eurootjes.LUCKY I ik dacht dat krijg ik nooit zonder slag of stoot terug dus ik kan ze niet meer beschuldigen van oplicht praktijken. Je moet alleen heel lang overal op wachten.

marjolijn

Ik heb na maandenlange niet-levering en geen antwoorden op mijn mails gedreigd (middels een aangetekende brief) om een deurwaarder in te schakelen. Het gevolg was dat er alsnog een lamabox geleverd werd. Had ik toch maar die deurwaarder ingeschakeld. Toen het ding (na 6 maanden!) in huis was, begonnen de problemen pas. Wie het nog kan cancellen: doe dat meteen, en koop een Kiss DP-558 apparaat. Voor het vervolg zie http://lamaboxperikelen.blogspot.com/.

Geleijnse

De mensen achter de Lamabox zijn al eens failliet verklaard. Ik had WIFI-internet bij ze en er werd door een deurwaarder beslag gelegd op evt. toekomstige abonnementsgelden. Emerce: zoek dit eens rustig uit bij de faillissementsrechter en de curator.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond