Deel dit artikel
-

P2P-leenbedrijf Zencap naar Nederland

Zencap, een ‘marktplaats voor bedrijfsfinanciering in Europa’, heeft de deuren geopend in Nederland. De Rocket-dochter hoopt het lokale MKB een financiële impuls te geven.

Het bedrijf ging afgelopen voorjaar van start in Duitsland en is nu bezig met zijn Europese uitrol. Dat is typisch de wijze waarop Rocket Internet bedrijven op de markt zet: lanceren in het thuisland en na een initiële proeftijd beginnen met opschalen.

Zencap biedt een platform waarop geldschieters contact kunnen leggen met bedrijven in het MKB die leningen zoeken tot 250.000 euro. Hoe groter het risico van het project hoe hoger het rentepercentage dat leners kunnen vragen. Dat percentage ligt ergens tussen de 4 en 15,6 procent.

“Vijftig procent van alle kredietaanvragen van het kleinbedrijf wordt afgekeurd. Door een alternatief te bieden voor traditionele bancaire financiering wil Zencap een bijdrage leveren aan de versterking van het MKB in Nederland.”

Het Nederlandse filiaal staat onder leiding van Jeroen Broekema.

De financiële markt is e-commerce een van de sectoren waar Rocket Internet strategisch in investeert. Zo kent Zencap ook een zusje dat zich richt op de particuliere markt: Lendico, ook actief in Nederland.

Foto: Wilfried (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond