Deel dit artikel
-

Paazl biedt ‘same day delivery’ met Fadello

Paazl sluit een samenwerking met logistieke startup Fadello waardoor honderden Nederlandse webwinkels pakketjes kunnen gaan bezorgen op de dag van bestelling.

“We bedienen tien à vijftien procent van Nederlands grootste shops, dus in theorie kunnen zij deze bezorgoptie gaan bieden”, aldus marketingmanager Alvar Piepers van Paazl. De software van zijn bedrijf regelt de logistieke afhandeling van orders bij webwinkels en laat klanten tijdvakken en pakketleveranciers kiezen.

“Er is merkbaar concrete interesse bij onze klanten voor same day delivery.”

De optie om weborders op dezelfde dag thuis te kunnen ontvangen, wordt steeds zichtbaarder. Zeker nu bol.com de optie sinds kort biedt voor 300.000 items in zijn assortiment. De cut-offtijd is twaalf uur ’s middags voor bezorgingen tussen zes en half tien diezelfde avond.

Paazl en Fadello werken landelijk dekkend en met een scherpere cut-offtijd: drie uur ’s middags. Bestellingen van webwinkels gaat naar een koerier uit de buurt van de shop, naar een centraal distributiepunt en vervolgens richting de koper. Piepers: “Je kunt gerust shoppen tijdens de lunch en ’s avonds je pakketje ontvangen.”

Hoe meer mensen same day delivery gaan gebruiken, hoe verder de prijs omlaag gaat en hoe gangbaarder het wordt.

Foto: Thomas’s Pics (cc)

Deel dit bericht

3 Reacties

Bram

Bol.com biedt dit voor €1,99 extra aan. Wat wordt het starttarief bij de webshops die bovenstaande sameday optie aanbieden?

Erwin Boogert

Dat is inderdaad de vraag. Twee euro is in deze context wel een heel scherpe prijs.

Ed

Wel jammer dat er geen garantie is dat het ook daadwerkelijk diezelfde avond wordt afgeleverd, voor 13:00 aangemeld en pas uiteindelijk na aandringen tijden de ophaal ronde volgende dag afgeleverd.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond