Deel dit artikel
-

Paazl: Black Friday duurde een week

Een week voor de eigenlijke Black Friday draaiden webwinkels al op volle toeren. Met name op vrijdag 22, zaterdag 23 en maandag 25 november kwamen de grootste ordervolumes binnen.

Zo blijkt uit cijfers van logistiek specialist Paazl. Directeur Bernard Schreiner deelt cijfers met Emerce: “Op die die drie dagen lagen de volumes substantieel hoger dan vorig jaar. De gemiddelde stijging over de hele week bedraagt 29 procent.”

Paazl maakt software voor webwinkels, meer in het bijzonder voor hun check-out. Bezoekers van de shops kunnen hun klanten daarmee meer keuzes geven qua verzendopties.

Schreiner vervolgt: “Op Black Friday zelf zagen we ook een stijging ten opzichte van vorig jaar, maar die was over het algemeen niet zo hoog. Mogelijk werkt het initiatief van vervoerders en retailers om hun logistieke breder te spreiden.”

Bedrijven als PostNL en DHL Parcel werkten met grotere tijdramen. Bovendien wees Paazl zijn honderden klanten, vaak grote webwinkels en retailers, op de mogelijkheid om niet alleen next day delivery aan te bieden, maar ook een of twee dagen later.

“Gek genoeg werden er heel weinig same day deliveries gevraagd en pick up-points. Die laatste is normaalgesproken twaalf procent, nu acht procent.” De ondernemer vermoedt dat deze bezorgopties of als te duur worden ervaren of in de perceptie van de consument onvoldoende leverzekerheid kennen.

Michiel Nieuwkerk van pick up-bedrijf viaTim: “Consumenten lijken meer te begrijpen dat het in deze dagen een kleine chaos is bij de vervoersbedrijven, uitzonderingen daargelaten natuurlijk. Wij zien dat de vervoerders de grootste moeite hebben op tijd bij de ViaTim punten te komen. Het lijkt dat de consument dit grotendeels accepteert. Onze punten zien ongeveer 3x zoveel pakketten als normaal. Normaal zijn dit er zo’n 7 per dag per punt. Vorig jaar oktober deden wij gemiddeld nog 1 pakket per punt per dag.”

Foto: learnscope (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond