Deel dit artikel
-

Paazl brengt fietskoeriers naar e-commerce

Logistiek dienstverlener Paazl sluit een samenwerking met de fietskoeriers van De Versnelling zodat webwinkels orders binnen drie uur kunnen gaan bezorgen.

Dat betekent concreet dat winkels in Rotterdam, Den Haag en Amsterdam supersnel kunnen leveren aan hun klanten. Zij betalen daar vijf euro bezorgkosten voor, niet gek veel anders dan een pakketje bij PostNL kost.

Damesmodemerk Fab is de eerste met de snelle bezorgservice. Alle winkels met een webshop die Paazl gebruiken voor hun logistieke afhandeling kunnen bezorging per fiets gaan aanbieden aan de consument.

Same-day delivery – bezorgen op dag van bestellen – wordt als grote kans gezien door offline retailers die ook online verkopen. Dit omdat de winkelvoorraad al relatief dicht bij de consument ligt. Veel ketens en merken werken daarom toe naar nieuw model. Hierin fungeren winkels tevens als binnenstedelijke distributiecentra, van waaruit zij producten verzenden.

De samenwerking met De Versnelling betreft een proef. Bij gebleken succes zal hij worden uitgebreid naar andere steden.

Deel dit bericht

1 Reactie

Maarten

5 euro? Ik ben benieuwd hoeveel die koerier van die 5 euro krijgt?. Er zal vast ook nog wel iets afgaan voor het management. Als die koerier pech heeft moet hij naar buiten de ring fiets. Dat kost hem makkelijke 20-30 minuten. En dat levert hem dan 5 euro op. Ik ben echt benieuwd hoe deze bezorgservice economisch een succes kan worden. Is dit niet gewoon een marketing stunt van FAB, Paazl en De Versnelling?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond