Deel dit artikel
-

Paazl verwacht grote klanten voor fietskoeriers

Logistiek dienstverlener Paazl gaat de recent gestarte samenwerking met fietskoeriers van De Versnelling uitbreiden. Dat vertelde managing director Alvar Piepers gisteren op Emerce eFulfillment in Utrecht. “De samenwerking is zeer goed bevallen.”

Piepers wilde niet kwijt met welke retailers hij praat, wel dat er grote namen bij zitten. Winkels in Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam supersnel kunnen op deze manieren snel leveren aan hun klanten. Zij betalen daar vijf euro bezorgkosten voor, niet gek veel anders dan een pakketje bij PostNL kost. Alle winkels met een webshop die Paazl gebruiken voor hun logistieke afhandeling kunnen bezorging per fiets gaan aanbieden aan de consument.

Speciaal voor deze toepassing ontwikkelde Paazl same-day delivery algoritmes die rekening houden met variabelen als afleverlocatie, tijdstip van bestellen en productkenmerken. Wordt aan de voorwaarden voldaan dan toont men in de check-out de extra bezorgoptie ‘vandaag bezorgd door een fietskoerier’. Na bestelling faciliteert Paazl alle communicatie tussen winkel, klant en fietskoerier.

Piepers schetste tijdens zijn lezing een groot aantal trends, maar die van snel bestellen is wel de belangrijkste. “We zien de wedergeboorte van de lokale koerier, in Rusland geven die zelfs mode-adviezen, terwijl de klant de bestelde kleding uitprobeert.”

Piepers verwacht de introductie van retourabonnementen, zoals die in een enkel geval al worden geboden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond