Deel dit artikel
-

Pakketbezorgers in de knel door hoge benzineprijzen

Gelderse pakketbezorgers maken zich grote zorgen over de brandstofprijzen die maar blijven stijgen. De exorbitante prijsstijging van de brandstof dreigt een te grote kostenpost te worden.

Meerdere bedrijven laten Omroep Gelderland weten dat ze op dit moment al teren op de reserves. ‘We hebben zo’n 30 busjes en ook nog veertien vrachtwagens. Als die allemaal bijna de dubbele kosten aan brandstof krijgen, dan snap je wel dat je dat niet eeuwig volhoudt,’ zegt een van hen.

De brandstofprijzen zijn alleen al van januari tot nu met 38 procent gestegen, zegt Ruud Wassenaar van de Belangenvereniging voor Pakket Distributie (BVPD). Dat is bijna niet op te vangen. ‘We proberen daarom ook een regeling te treffen met PostNL, omdat er anders bedrijven echt in de problemen gaan komen.’

PostNL kijkt volgens een woordvoerder of het mogelijk is om de afspraken die er met de pakketbezorgers zijn, bij te stellen.

Minister Karien van Gennip (Sociale Zaken) meldde vrijdag na de ministerraad dat de accijnzen op brandstoffen als benzine en diesel per april worden verlaagd. Ongeveer de helft van een liter Euro95 bestaat uit accijnzen en btw. Om tanken iets minder duur te maken, wordt de accijns verlaagd met 17 cent per liter loodvrije benzine en 11 cent per liter diesel.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond