Deel dit artikel
-

Pakketdrukte nog niet in zicht

De pakketdrukte die doorgaans gepaard gaat met de komst van Sinterklaas, en de viering van kerst later in december, is nog niet in zicht, zo blijkt uit data-analyse van Wuunder. In week 45 was gemiddeld slechts 3,7 procent van de pakketten vertraagd. Normaliter ligt het gemiddelde tussen de vijf en zeven procent.

De Pakketradar van Wuunder geeft inzicht in vertragingen, waardoor retailers en consumenten tijdig maatregelen kunnen nemen. Consumenten kunnen bijvoorbeeld eerder bestellen.

De uitschieter afgelopen week was de provincie Friesland: daar was zes procent van de pakketten vertraagd. Ook in de provincies Utrecht en Noord-Holland waren er in week 45 relatief meer vertragingen. Gemiddeld vijf procent van de pakketten was in die provincies vertraagd. In Zeeland zat de vaart er wel goed in. Slechts twee procent van de pakketten kwam daar later aan.

Deze week (week 46) ziet het ernaar uit dat alle leveranciers hun bezorgbeloftes kunnen waarmaken. Alleen de pakketten die aanstaande vrijdag opgehaald worden bij de verzender zullen er mogelijk anderhalve dag over doen.

 

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond