Deel dit artikel
-

‘Pakketdrukte valt in Sinterklaasweek mee’

Ondanks de pakketdrukte doen vervoerders er in deze laatste week voor Sinterklaas (week 49) gemiddeld slechts anderhalve werkdag over om een pakket af te leveren bij de ontvanger. Dit blijkt uit Wuunders Pakketradar: een data-analyse van transportmanagementservice Wuunder. Wuunder voorspelt hoe lang pakketten onderweg zijn vanaf het moment dat de vervoerder het ophaalt tot aan de levering.

De pakketdrukte is deze week het grootst op dinsdag en vrijdag. Pakketten die maandag opgehaald werden door vervoerders, doen er gemiddeld 1,5 werkdag over om geleverd te worden.

Pakketten opgehaald op dinsdag en vrijdag zijn gemiddeld 1,75 werkdag onderweg. Pakketten die op woensdag 2 december of donderdag 3 december verzonden worden, zijn slechts één werkdag onderweg.

De pakketdrukte begin deze week werd nog voornamelijk bepaald door de Black Friday-deals die vaak het hele weekend doorliepen. Ook werd nog veel besteld op Cyber Monday: de laatste dag waarop mensen kunnen profiteren van kortingen bij veel webshops.

De levertijd staan minder onder druk dan in maart tijdens de coronamaatregelen. Vervoerders waren toen bijna drie werkdagen kwijt met het bezorgen van pakketten. Later in het jaar nam de drukte af, om tijdens de strengere coronamaatregelen in september weer te stijgen: pakketten waren toen bijna 2,5 werkdag onderweg. Ook tijdens de gedeeltelijke lockdown midden oktober, liepen de levertijden gemiddeld op tot drie werkdagen.

Dat vrijdag een hoge(re) levertijd kent, komt omdat veel van de zendingen die dan worden opgehaald door de vervoerder, pas op maandag worden geleverd. Wie nog last-minute sintcadeaus wil kopen, doet er dus verstandig aan deze uiterlijk vandaag te bestellen bij de webshop. Webshops hebben zo nog één dag de tijd het pakket verzendklaar te maken en het cadeau zal vervolgens op vrijdag bezorgd worden.

De voorspelling zijn gebaseerd op binnenlandse zendingen bij de grootste Nederlandse vervoerders PostNL, GLS, DPD en DHL.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond