Deel dit artikel
-

Panasonic laat televisie thuis op afstand bekijken

Panasonic introduceert als eerste grote tv-fabrikant een nieuwe dienst TV Anywhere waarbij via smartphone of tablet naar de televisie thuis kan worden gekeken, ook op duizenden kilometers afstand.

Op deze manier kunnen bijvoorbeeld zakenlieden of vakantiegangers in Japan of de VS rechtstreeks naar een voetbalwedstrijd op de Nederlandse televisie kijken. De wedstrijd opnemen en later terugkijken kan ook.

TV Anywhere is alleen beschikbaar op de nieuwe VIERA AS750, AS740 of AS650-toestellen die over dubbele ontvangers beschikken. Met de Panasonic TV Remote 2-app kan een verbinding tot stand worden gebracht met de Panasonic Cloud. Er gelden wel wat beperkingen. Als het programma is gecedodeerd, kan het niet worden doorgegeven. Dit zou voor Nederland betekenen dat alleen analoog kan worden gekeken, aangezien veel kabel- en ADSL-aanbieders zenders decoderen. Thuis moet de televisie verder op de waakstand staan.

Het idee is overigens niet nieuw. Jaren geleden waren er al Amerikaanse bedrijven die het tv-signaal thuis doorgaven aan laptops. Rechtstreeks kijken via apps was ook al mogelijk bij UPC en Ziggo, of bij toestellen van Philips, maar alleen via het eigen WiFi-netwerk thuis. Panasonic heeft dus wel degelijk een primeur.

Panasonic kondigde zijn nieuwe clouddienst gisteren aan op een groot Europees dealerevenement in Zaandam. Daar werden ook diverse andere nieuwigheden getoond. Zo beschikken de nieuwste VIERA-toestellen over een Info Bar, waarop persoonlijke berichten (ingesproken met de TV Remote-app) kunnen worden achtergelaten. De tv herkent met behulp van camera en microfoon wie er voor het toestel staat en alleen deze persoon krijgt de voor hem bedoelde berichten te zien. De opslagmogelijkheden zijn overigens beperkt. Berichten worden na verloop van tijd automatisch gewist.

De nieuwste televisies kunnen ook programma’s adviseren aan de kijker. Dat gebeurt op vbasis van de metadata en de voorkeuren die gebruikers via de app aangeven.

Panasonic legde de nadruk gisteren vooral op 4K-televisies, oftewel toestellen die vier keer zo scherp zijn dan huidige modellen. Het bedrijf verwacht dat in de nabije toekomst 75 procent van toestellen van 50 inch en hoger over deze resolutie beschikken. 4K moet de consumentenelektronica uit het slop gaan trekken. Naast televisies hopen bedrijven als Panasonic ook 4K Blu-Ray Disc-spelers, fotocamera’s, camcorders en SD-kaarten te verkopen.

’s Werelds eerste actiecam voor 4K

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond