Deel dit artikel
-

Panasonic Ultra HD VR-bril: andere wereld

Deze VR-bril van Panasonic bestaat niet echt, net zoals de de conceptauto’s van Mercedes, Audi c.s. niet bestaan. Je ziet ze wel, ze werken wel, maar ze zijn niet te koop. Toch pakte  Panasonic op de CES in Las Vegas flink uit met deze VR-bril. En met goede reden.

De fabrikant wil de wereld namelijk voorbereiden op een nieuwe technologie die net achter de horizon ligt, maar rap nadert. De VR-brillen die we kennen zijn onooglijke dingen. Dikke zwarte blokkige balken voor je ogen. Dat kan niet de toekomst zijn. Daarom harkte Panasonic de audio- en video-expertise uit het eigen concern bij elkaar en combineerde dat met de geavanceerde lenstechnologie van Kopin.

Het resultaat: een VR-bril die er ook echt als een bril uitziet, met keurige oordopjes. Panasonic hoopt de bril ooit zelf op de markt te brengen. Tegen die tijd zal hij rond de 150 gram wegen en via 5G 4K-video doorsturen uit virtuele werelden of films. Want anders van bij augmented reality is er bij virtual reality geen sprake van een link met de echte wereld. Alles wat je ziet is met de computer gegenereerd. En laat Panasonic nu net in de business van audio- en video-apparatuur zitten.

Specificaties
Status: concept demo op CES 2020
Beeldhoek: 70 graden, oplopend tot 100 graden
Beeldgeneratie: op externe computer
Scherm: 2x 2K OLED (Kopin)
Audio: Technics
Video: Panasonic Lumix
Antenne: 5G
Streefgewicht: max. 150 gram
Site: panasonic.com

Dit artikel verscheen eerder in de maarteditie van Emerce Magazine #176.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond