Deel dit artikel
-

Panel van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden keurt wetsvoorstel goed om TikTok te verbieden

De Commissie Buitenlandse Zaken van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft woensdag president Joe Biden de macht grgeven om TikTok te verbieden. Of dat ook gaat gebeuren is een andere vraag.

Wetgevers stemden om Biden nieuwe bevoegdheden te geven om de app van het Chinese ByteDance in de ban te doen.

TikTok is een bedreiging voor de nationale veiligheid. Het is tijd om in actie te komen, zei afgevaardigde Michael McCaul, de Republikeinse voorzitter van de commissie die het wetsvoorstel steunde.

‘Iedereen met TikTok gedownload op hun apparaat heeft de CCP (Communistische Partij van China) een achterdeur gegeven naar al hun persoonlijke informatie. Het is een spionageballon in hun telefoon.’

Het wetsvoorstel specificeert niet precies hoe het verbod zou werken, maar geeft Biden in elk geval de macht om transacties met TikTok te verbieden.

Het wetsvoorstel zou eerst nog moeten worden aangenomen door het volledige Huis en de Amerikaanse Senaat, die wordt gecontroleerd door Democraten

Amerikaanse overheidsinstanties hebben 30 dagen de tijd om ervoor te zorgen dat TikTok niet op federale apparaten en systemen staat. Meer dan 30 Amerikaanse staten, Canada en beleidsinstellingen van de Europese Unie hebben tikTok ook verboden op staatsapparaten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond