Deel dit artikel
-

‘Pan-Europese wallet Wero van start in juni’

De nieuwe pan-Europese digitale wallet Wero zou aanstaande juni van start gaan, eerst in Duitsland, België en Frankrijk. 

De nog te lanceren app Wero begint, qua functionaliteit, met iets dat sterk lijkt op ons Tikkie. Het gaat om een mobiele dienst om onderling betalen af te handelen. In het jaar 2025 wordt het aanbod uitgebreid.

Tegen die tijd moeten digitale kaartbetalingen ook mogelijk zijn, vergelijkbaar met Apple en Google Pay, overschrijvingen en achteraf betalen (à la Klarna).

Wero is een initiatief van European Payments Initiative. In Nederland is dat de eigenaar van iDEAL. ABN AMRO, ING en Rabobank zijn aandeelhouder in EPI, samen met elf Belgische, Duitse en Franse banken en de financieel dienstverleners Nexi en Worldline.

De eerste betaling via EPI’s platform vond in december 2023 plaats. Een tientje wisselde in een fractie van een seconde van eigenaar en vloog van Duitsland naar Frankrijk.

Update 21-03-2024 17:14: Het zal volgens een woordvoerder van Currence tot begin 2026 duurt voordat het Wero-systeem in Nederland wordt ingevoerd.

Foto: Blake Wisz, op Unsplash

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond