Deel dit artikel
-

Paris Hilton sluit live shopping-deal met Twitter

Paris Hilton, de influencer en ondernemer met 17 miljoen volgers op Twitter, kondigt een deal aan met dat sociale platform. Ze gaat komend jaar vier video’s presenteren van waaruit kijkers direct kunnen shoppen.

De deal brengt twee nieuwe kanten van Twitter/X naar voren: videostreaming en het transactionele vermogen.

Paris Hilton zal ook fungeren als launching partner voor nieuwe producten van het sociale platform, spraken de partijen af. Het is niet exact bekend om wat voor producten of diensten het gaat. Het ligt echter voor de hand, dat dat om zaken richting de consumentenmarkt gaat.

Zo kondigde Twitter de samenwerking met Hilton aan via het betrekkelijk kleine account @TV. Dat heeft nog geen negen miljoen volgers. Het zou de invloed van de mediapersoonlijkheid kunnen gebruiken om meer cachet te krijgen.

Live shopping is het verschijnsel waarbij iemand, vaak een influencer, producten presenteert en bespreekt in een videostream. De kijker kan dan een link klikken om het betreffende product te bekijken en desgewenst te kopen. Achter de schermen gaat er een seintje naar de winkel voor wie de influencer werkt voor de verdere afhandeling van de order. De shop betaalt doorgaans een commissie per transactie.

Twitter-eigenaar Elon Musk pusht de laatste dagen de videocomponent van zijn dienst vrij nadrukkelijk, van live streaming (gaming) tot het ontsluiten van long form content.

CEO Linda Yaccarino van Twitter/X heeft aanstaande donderdag afspraken met de zeven banken die Musks overname van het bedrijf hielpen financieren. Van haar wordt verwacht dat ze haar plannen gaat presenteren over hoe geld te verdienen. Ze claimde eind vorige week dat negentig procent van de grote adverteerders weer terug zijn op het platform. Aan de andere kant: veel mediabekendheden verlieten het platform vanwege het gemak waarmee andere gebruikers ongenuanceerde, zelfs ‘giftige’ berichten uitspugen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond