Deel dit artikel
-

Parkeerapp Parkmobile verdwijnt definitief en is vanaf nu EasyPark

De drie miljoen Nederlandse gebruikers van de Parkmobile-app zullen de app vanaf deze week zien transformeren in het merk EasyPark. Dertien jaar geleden werd de eerste Parkmobile-app gelanceerd.

Sindsdien heeft de kleur groen altijd de boventoon gevoerd. Dat is nu verleden tijd. Na de overname van Parkmobile door de EasyPark Group in 2021 is de migratie van het merk deze week echt gestart.

Het van oorsprong Nederlandse Parkmobile is met 3 miljoen actieve gebruikers (5 miljoen downloads) de grootste parkeerapp in Nederland. Het merk Parkmobile verdwijnt deze maand definitief en wordt EasyPark formerly Parkmobile.

Vanaf vandaag worden gebruikers gevraagd hun app-icoon aan te passen naar dat van EasyPark. Ook de app zelf krijgt een make-over. Gebruikers hoeven geen nieuwe app te downloaden en de Parkmobile-app gaat steeds meer lijken op de EasyPark-app. Dit gaat in eerste instantie om de uitstraling en geleidelijk ook wat betreft functionaliteit.

Parkmobile is in het jaar 2000 opgericht in Nederland. Het bood als eerste een digitale oplossing voor parkeren. Je kon door te bellen met je mobiel een parkeersessie starten en beëindigen. In 2010 werd het bellen vervangen voor de bekende app. De verdere ontwikkeling van smartphones zorgde voor een nog grotere groei.

Deel dit bericht

7 Reacties

KoalaBear

Parkeren kan ook via de Rabobank app, ipv 39 cent dan 19 cent per parkeeractie, Flitsmeister heeft zo te zien ook 19 cent.

En zo te zien is het via Gaiyo zelfs gratis, die kende ik nog niet.

Freek

Als de app net zo slecht blijft werken, misschien een mooi moment om over te stappen. Wat is Parkmobile een drama!

John

Gebruik Parkmobile al jaren en nimmer problemen mee gehad.

Jarco

Gebruik nu zelf een half jaar Gaiyo voor parkeren. Gratis parkeer alerts en geen transactiekosten. Werkt top!

Bastiaan

Qpark app rekent zelfs helemaal geen transactiekosten.

Tracy

gebruik parkmobile al jaren.
nooit een probleem gehad

Henk

Ik ben van ANWB parkeren afgestapt omdat sinds de update in november bij gebruik elke keer moet inloggen. Sindsdien gebruik ik Qpark. Rekent geen kosten en werkt overal.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond