Deel dit artikel
-

Pathé Theatres neemt videodienst Pathé Thuis over

Pathé Theatres neemt videodienst Pathé Thuis over. Pathé Thuis is in 2011 opgericht vanuit Pathé Theatres en opereert sinds december 2014 zelfstandig. Pathé Theatres heeft altijd een minderheidsbelang behouden.

Zojuist maakte Pathé de overname bekend van de dienst waar het in 2011 van aan de basis stond. De streamingdienst is ontstaan vanuit Pathé Theatres, maar opereerde sinds 2014 als zelfstandig bedrijf. De bioscoopketen hield wel een minderheidsbelang aan.

Hoeveel voor de streamingdienst is betaald, houden de partijen voor zich.

De uitbraak van het coronavirus heeft er ongetwijfeld toe geleid dat de partijen nauwer contact hebben gezocht, hetzij operationeel, hetzij strategisch. Pathé had bijna zeventien miljoen bioscoopbezoekers in recordjaar 2019, maar zag dat in 2020 instorten. Ook 2021 zal geen vetpot zijn geweest, terwijl Pathé Thuis juist wel een veilige omgeving kon bieden voor filmfans en ieder ander die vertier of afleiding zocht.

Pathé Theatres is met 29 theaters en 245 schermen marktleider in de Nederlandse bioscoopmarkt. Pathé Thuis heeft een catalogus met daarin 4.400 films. De streamingdienst staat sinds de oprichting onder leiding van Thomas van de Weerd.

Aan Fast Moving Targets schetste Van de Weerd eind 2020 de ontwikkelingen die Thuis doormaakte in dat eerste coronajaar:

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Pathé Theatres is onderdeel van de Franse bioscoopgroep Les Cinémas Pathé Gaumont.

Foto: Fred Romero (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond