Deel dit artikel
-

Kalendersite Flogs maakt doorstart met WeekCal

De Nederlandse kalendersite Flogs is uit het faillissement gekocht door de CalSol Groep van The Farm Inc en wordt toegevoegd aan een van de grootste betaalde agenda-apps op de markt, WeekCal.

Personeel van Flogs.com en het intellectuele eigendom zijn inmiddels ondergebracht bij een nieuw bedrijf CalSol (Calendar Solution), zo laat oprichter Toon Timmermans van Flogs.com aan Emerce weten.

Flogs.com is een site waar bedrijven en particulieren publieke agenda’s kunnen bijhouden. Dat kunnen publieke agenda’s zijn, maar ook besloten groepsagenda’s. De dienst synchroniseert data naar ieder gewenst apparaat, computer, PDA of mobiele telefoon.

In februari werd het Nederlandse verkoopkantoor van Flogs.com failliet verklaard door de rechtbank Amsterdam. De omzet was achtergebleven bij de investeringslasten van volgens de curator 2,5 miljoen euro. Het bedrijf was afhankelijk van kredieten van ABN en ING.

In februari 2012 werd een herstructurering doorgevoerd met behulp van investeerder Sander van der Blonk, bekend van startups als aFrogleap, RapidSugar en VisualFabriq. Die stelde wel als eis dat de kernactiva van de onderneming (de broncode van de website en de synchronisatie-software, de klantendatabase, diverse handelsnamen, het woordmerk Flogs en andere gerelateerde rechten) werd overgeheveld naar de reeds bestaande holding. Dat gebeurde, zo laat Timmermans Emerce weten, met goedkeuring van de banken.

Na het faillissement stak de curator een spaak in het wiel. De curator achtte (pdf) de transactie van kernactiva uit de oude Nederlandse vennootschap paulineus, en vatbaar voor vernietiging. ‘Het aangaan van de koopovereenkomst terzake van de kernactiva was immers onverplicht, en bij zowel koper als verkoper – beide vennootschappen werden vertegenwoordigd door de heren Van Gestel en Timmermans – was sprake van wetenschap van benadeling van crediteuren.’

Flogs protesteerde (Timmermans: “We hebben nooit crediteuren benadeeld”), maar omdat eigenaren en de investeerders (onder wie Van der Blonk) geen zin hadden in langdurig juridisch getouwtrek, lieten ze transactie daarom onder protest terugdraaien. Met de overname door The Farm konden de kernactiva alsnog worden veiliggesteld.

The Farm Inc is, anders dan de naam doet vermoeden, een Nederlandse investeringsmaatschappij van David van Brakel, ooit account manager bij de Triodos Bank.

In de nieuwe opzet sluit de nieuwe propositie MCS (Mobile Calendar Store) van Flogs – kalenders die eenmalig of in abonnementsvorm worden aangeboden – aan bij de digitale agenda WeekCal-app. Dit laatste bedrijf –  met een van de grootste betaalde agenda-apps op de markt en ruim 3,5 miljoen downloads – is eveneens door The Farm overgenomen. WeekCal en MCS blijven niettemin aparte activiteiten.

Timmermans gaat zich bezighouden met internationale ontwikkeling, zo laat hij Emerce weten. “Met de Flogs-technologie kunnen we kalendergegevens ontsluiten voor iedere mobiele digitale kalender in de wereld. Niet alleen via onze eigen applicaties, maar ook via andere kalenderapps.”

 

Deel dit bericht

4 Reacties

Wilfred Stegeman

@redactie Jullie verwijzen in dit artikel naar de iPhone applicatie van WeekCal wanneer het gaat over MCS. Gelieve deze link te verwijderen. De Calendar Store in de iPhone en iPad applicaties wordt exclusief geleverd door SchedJoules.com. Flogs heeft hier volstrekt niets mee van doen.

Jan Libbenga (Redactie Emerce)

Reacties verwijderd. Dat bepaalde mensen geen vrienden zijn met Timmermans cs is mij onderhand wel duidelijk, maar makkelijke en suggestieve verdachtmakingen – natuurlijk weer anoniem en met verwijzing naar TROS Opgelicht – laten we hier niet staan. Voor roddels kunt u trouwens terecht bij RTL Boulevard.

Jan Libbenga (Redactie Emerce)

@ Wilfred Stegeman. Volgens Flogs klopt uw informatie niet. Misschien handig om even de contracten door te nemen? Die link blijft gewoon staan.

DPM Luykx

Okay .. en wat is de status nu? Krijg op flogs.com certificate errors en agenda wordt al helemaal niet meer gevuld met evenementen waarop ik wel subscribed ben (F1, MotoGP, NLs elftal, Rio, etc. etc.)

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond