Deel dit artikel
-

Pay.nl verwerft acquirerlicentie iDEAL

Een noviteit voor een payment service provider: Pay.nl is een officiële betaalverwerker voor iDEAL geworden. Het kan voor webwinkels rechtstreeks innen en doorbetalen zonder dat daar nog een bank tussenzit.

“Als tussenpartij moet je eerst naar alle banken. Als je acquirer bent, dan zit die schakel er niet meer in. Het is een dure stap, maar het geeft ons als bedrijf ook veel vrijheden en mogelijkheden”, vertelt oprichter en general manager Olaf Kok van Pay.nl aan deze uitgave.

In feite zet het bedrijf, dat de meeste technische vernieuwingen in huis ontwikkelt, een stap omhoog in de rangorde. Ook zou het in theorie zijn acquirerdiensten kunnen gaan leveren aan bedrijven die op de PSP-markt zijn concurrent zijn.

Kok: “We kunnen nu aanschuiven bij het periodieke overleg tussen betaalverwekers. Zo krijgen we nog kortere, directere lijnen met de banken en beter inzicht in wat daar speelt. Dichter bij het vuur kunnen we niet zitten. De kennis die we zo opbouwen, zetten we ongetwijfeld in om weer nieuwe, innovatieve diensten voor onze klanten te ontwikkelen.” Omgekeerd kan Pay.nl de innovatiegang bij collega-acquirers prikkelen als die horen waar het bedrijf uit Spijkenisse mee bezig is. “Als je kennis deelt, kun je de markt een beetje beïnvloeden.”

Pay.nl was de eerste partij in Nederland die iDEAL-betalingen mogelijk maakte via QR-codes. De techniek werd eind 2016 vanuit iDEAL aan heel Nederland aangeboden en sinds voorjaar 2017 ook bij webshops.

Foto: Marco Verch (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond