Deel dit artikel
-

PayPal breekt nieuw record

PayPal verwerkte in het eerste kwartaal niet minder dan 285 miljard dollar, waarmee een nieuw record werd gebroken. De omzet kwam uit op ruim 6 miljard dollar, vergeleken met 4,6 miljard een jaar geleden. De nettowinst bedraagt 1,1 miljard dollar.

Ook kwamen er 14,5 miljoen nieuwe gebruikers bij, waarmee het totaal op 392 miljoen komt. Het Amerikaanse bedrijf verwerkte 4,5 miljard transacties met gemiddeld 42 transacties per actieve gebruiker.

Het concern verhoogt de verwachtingen voor het hele boekjaar en houdt rekening met een omzet van 25,75 miljard dollar, oftewel een groei op jaarbasis van 20 procent.

PayPal raakt in de nabije toekomst wel een belangrijke klant kwijt. PayPal werd door het moederbedrijf in 2015 afgekoppeld, maar verzorgt nog steeds de betalingen. eBay werkt aan een eigen betaalplatform Managed Payments.

PayPal richt zich steeds meer op het ondersteunen van cryptomunten op zijn platform, onder meer ten behoeve van aan- en verkoop van cryptocurrencies in de Venmo-app. Venmo is de mobiele betaaldienst van PayPal. Venmo-klanten kunnen ook Bitcoin, Ethereum, Litecoin en Bitcoin Cash kopen, verkopen of vasthouden.

Op maandag meldde cryptocurrency-nieuwssite The Block, onder verwijzing naar ‘vier bronnen met kennis van de situatie’, dat PayPal gesprekken heeft gevoerd met tal van zogeheten stablecoin-ontwikkelaars, waaronder Ava Labs.

Een stablecoin wordt gekoppeld aan echte valuta voor de stabiliteit, waardoor hij voor betalingen kan worden gebruikt.

Deel dit bericht

1 Reactie

Willem

Een factcheck was handig geweest want met Paypal gaat het heel slecht. Klanten raken massaal hun geld kwijt en de klantenservice is afwezig. Kijk even op hun Facebook pagina om een indruk te krijgen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond