Deel dit artikel
-

PayPal bundelt alle overnames

Betaalbedrijf PayPal brengt de diensten van zijn overgenomen dochterbedrijven bijeen in een nieuwe suite: PayPal Commerce Platform.

Vanochtend presenteerde Peggy Alford tijdens Money 20/20 Europe in Amsterdam de nieuwe propositie PayPal Commerce Platform. Het bedrijf wil daarmee de volle breedte van zijn financiële diensten vanuit één toegangspoort beschikbaar maken en makkelijk integreerbaar aanbieden.

Webwinkels, marktplaatsen maar bijvoorbeeld ook crowdfundingplatformen vinden er niet enkel de mechanismen om betalingen af te handelen, via PayPal-accounts maar ook lokale voorkeuren als iDeal, maar ook GDPR-compliant systemen en processen die overweg kunnen met ‘open banking’. Partijen als BigCommerce, Facebook Marketplace, Instagram, Lightspeed, Prestashop en Shopware gaan gebruik maken van de nieuwe suite.

Jan-Willem Roest van PayPal Benelux legt uit: “Dit is een tweezijdig platform met 277 actieve gebruikers aan de ene kant en 22 miljoen handelaren aan de andere kant. PayPal heeft in de afgelopen jaren veel overnames gedaan. Om die diensten te gebruiken heb je niet meer veel losse integratie nodig, maar een. Met Commerce Platform.”

“Vandaag maken we de lancering bekend in zes landen: Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de VS. Tegen het einde van 2019 is het beschikbaar in veertig landen.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond