Deel dit artikel
-

PayPal door eigen klanten voor de rechter gesleept

Het Amerikaanse PayPal, dat peer-to-peer betalingsdiensten aanbiedt, is door eigen klanten in Californië voor de rechter gesleept. Het bedrijf zou ten onrechte rekeningen van klanten blokkeren bij verdenking van fraude.

Advokatenkantoor Jacoby and Meyers heeft een invulformulier online gezet, waarmee PayPal-gebruikers hun klacht kenbaar kunnen maken. Op grond van "enkele duizenden" klachten is nu een rechtzaak aangespannen tegen PayPal, zo meldt de nieuwsdienst MSNBC.

De advokaten hebben daarnaast een inventarisatie gedaan van klachten die op verschillende websites, waaronder PayPalWarning.com waren geuit. Daaruit zou ondermeer naar voren zijn gekomen dat PayPal zelfs rekeningen blokkeert wanneer de verdenking van fraude slechts een deel van het tegoed op die rekening betreft.

De rechtszaak komt op een ongelukkig tijdstip voor PayPal . Het bedrijf is sinds vorige week beursgenoteerd en daardoor gevoeliger voor slecht nieuws. In de prospectus moest PayPal al bekennen dat fraude het bedrijf vorig jaar in negen maanden tijd 9,7 miljoen dollar heeft gekost. Daarnaast betwist de overheid in een aantal staten de legaliteit van PayPal. De betalingsdiensten zouden onder de Bankwet vallen. Daar is een vergunning voor nodig, die PayPal niet heeft.

Deel dit bericht

2 Reacties

Mike

Dit is uit 2002 en blijkbaar hebben ze er niets van aangetrokken want ze doen dit nog steeds mijn Paypal account heeft iemand geprobeert te hacken en nu is het geblokkeerd en moet ikzelf aan hun vertellen wie er uit Sudan heeft geprobeerd te hacken en of ik niet een bedrijfje ben vanuit Sudan en daar het account voor gebruik???
Dit is de omgekeerde wereld de hacker gaat lekker door en de klant is de klos ben nu al een half jaar bezig geweest om mijn account weer vrij te krijgen maar helaas ik heb het opgegeven gegijzelft met mijn eigen bankrekening kan ik nu dus pas iets kopen ALS Paypal mijn account opheft over wie weet wat voor tijd?
Ongelooflijk ik heb er geen woorden voor.

Hans

Blijft gewoon doorgaan. Iemand liet zijn salaris (!) storten op paypal, werd gelijk als “fraudeur” gezien en moet nu 180 dagen op zijn geld wachten (wanneer de rekening officieel is opgeheven).
Zelf gaf ik door dat ik een spoofbericht had ontvangen, Gevolg? Jawel hoor, opheffing van mijn rekening en blokkering van mijn 250 euro.
Heb mijn rekening vanaf het eerste (!) jaar van paypal, nooit problemen en hup daar ga je.
Mijn tip voor iedereen: nooit meer paypal, ook al zou dat betekenen dat je niet op ebay of andere sites meer kunt. Laat ze het maar voelen

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond