Deel dit artikel
-

PayPal gaat niet wachten op NFC

Betaalplatform PayPal heeft niet heel veel vertrouwen meer in draadloos betalen via NFC. Dat vertelde Eelco van Wijk van PayPal op het Online Betaalcongres in Amsterdam.

“Technisch werkt het prima, maar partijen weten elkaar niet te vinden. Daardoor duurt alles extra lang.”

De introductie van NFC vergt complexe afspraken tussen banken, mobiele telefoonoperators, software-ontwikkelaars en fabrikanten van mobiele telefoon. Winkels moeten hun kassa’s aanpassen.

PayPal heeft geëxperimenteerd met NFC in hun Android-app, maar ziet nu toekomst voor eigen oplossingen. Zo wil het bedrijf het PayPal-account van de consument koppelen aan zijn telefoonnummer en pincode. Bij betaling hoeft men alleen het mobiele nummer en pincode invoeren. Aanpassingen aan kassa’s zijn niet nodig.

Van Wijk wijst op Home Depot, de Amerikaanse Gamma, waar klanten met PayPal kunnen afrekenen.

Van Wijk in ook tevreden over de ruime adoptie van de API’s die zijn bedrijf ter beschikking heeft gesteld. “Tien procent van wat er wordt ontwikkeld leidt tot nuttige toepassingen.”

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

2 Reacties

Arne

Tja, als PayPal haar rampkoers niet aanpast zullen ze dit ook niet van de grond krijgen. Maar er komen zeker interessante ontwikkelingen. De creditcard maatschappijen zijn zelf ook niet zo creatief, dus de oplossing komt of van een nieuwe kleine partij (mensen zoals Square) of van technologische spelers zoals Apple of Facebook.

Maurice

Wat een knullige betaalmethode van Paypal in dat filmpje! Invoeren van mobiel nummer + pin? Veel te veel gedoe. Swipen van een pasje? Ik wil juist van die pasjes af. Hopelijk komen ze met iets beters.
Wat dat betreft is MijnID van Rabobank en AH een veel beter concept, inderdaad met NFC.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond