Deel dit artikel
-

PayPal Here komt naar Nederland

Mogelijk begin volgend jaar nog kunnen Nederlandse ondernemers de dongle PayPal Here in hun iPhone steken. Dat verandert hun telefoon acuut in een draagbare kassa.

“2012 is het jaar waarin we pilots doen. Wanneer duidelijk is welke propsitie het aantrekkelijkst is voor de markt, schalen we PayPal Here op en rollen het uit naar andere landen”. Eelco van Wijk van PayPal Benelux rekent erop, dat Nederland na Engeland dan een van de eerste landen is bij de internationale uitrol. Hij weet nog geen exacte datum.

Vorige week presenteerde PayPal zijn nieuwe betaalhulpje aan de markt. Daar ging zeker een jaar van analyse en voorbereiding aan vooraf. Duizenden ondernemers in Amerika kunnen het systeem nu uitproberen. Eigenaren van mobiele eetkeetjes, muziekleraren die lesgeven aan huis of organisatoren van Tupperwareparties hoeven geen contanten meer aan te houden om ter plaatse af te rekenen.

De dongle voor hun iPhone laat de ambulante ondernemers betalingen ontvangen via PayPal, bankkaart of creditcard.

Van Wijk: “Kleine bedrijven kunnen makkelijk geld ontvangen, maar grote bedrijven kunnen met behulp van een check-infunctie zien wie hun zaak bezoekt. Zo krijg je als ondernemer zicht op wie je zaak bezoek bij binnenkomst en niet pas wanneer ze aan de kassa hun klantenkaart laten zien.”

“De potentie voor telefoonbetalen in de fysieke omgeving is enorm. Ik weet dat bepaalde partijen in Nederland erg actief met dit onderwerp bezig zijn. Meer dan in de ons omringende landen.”

Wanneer PayPal Here in Europa wordt gelanceerd, zal het niet de eerste partij op deze markt zijn met een dergelijk systeem. Het Zweedse systeem iZettle zette vorige maand zijn eerste stappen voor Europese uitrol.

IZettle ontving eind vorig jaar een kapitaalinjectie van acht miljoen euro van Index Ventures en de oprichter van The Carphone Warehouse. Deze telecomketen is in Nederland en zeven andere landen bekend als The Phone House.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond