Deel dit artikel
-

PayPal introduceert iPhonekassa

Ambulante ondernemers kunnen binnenkort hun iPhone gebruiken als kassa. Nieuwe hardware van PayPal zorgt ervoor dat consumenten hun creditcard simpelweg door de telefoon moeten schuiven om te betalen.

Onder de naam PayPal Here brengt de eBay-dochter voor het eerst hardware op de markt om digitaal betaalverkeer mogelijk te maken. Here is vanaf april verkrijgbaar in Amerika, Australië, Canada en Hong Kong. Binnenkort worden meer landen bekendgemaakt.

Het systeem kan overweg met zowel creditcards en PayPalrekeningen als met de in Nederland gebruikelijke bankkaarten of debitcards.

De cardreader is gratis, want ondernemers betalen per gerealiseerde transactie. De commissie daarvoor is 2,7 procent over het transactiebedrag.

In Amerika komt PayPal het bedrijf Square tegen met een vergelijkbare dienst die hardware met beveiligde software combineert. Dit bedrijf, van een van de oprichters van Twitter, handelt dit jaar circa vier miljard aan betalingen op straat af. Immers, dit soort betaalkastjes is bedoeld voor ondernemers die dermate mobiel zijn dat ze geen kassa bij zich kunnen hebben.

In Europa komt PayPal het bedrijf iZettle tegen. Diens bereik is nog niet zo groot als dat van Square. iZettle uit Zweden is nog maar net met zijn Europese uitrol begonnen. Die begint in Scandinavië en wordt voortgezet richting het zuiden.

PayPal is een van de weinige concrete voorbeelden van bedrijven die mobiel betalen op schaal toepassen. Noch bij banken noch bij operators in het westen zijn vergelijkbare internationale betaalsystemen in gebruik. PayPal handelde vorig jaar voor vijf miljard dollar een mobiel betaalverkeer af tussen zijn klanten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond