Deel dit artikel
-

PayPal introduceert nieuwe mobiele portemonnee

PayPal brengt komend voorjaar een mobiele app uit die nieuwe vormen van betalen mogelijk maakt. De consument kan naar believen betaalrekeningen combineren, spaarpunten uitgeven en betaaltermijnen oprekken.

In mei begint PayPal de uitrol van een nieuwe dienst die winkelen in de fysieke winkelstraat kan veranderen. Morgen geeft Sam Shrauger van het betaalbedrijf een presentatie op het SXSW-congres waar hij de details van de concurrent voor Google Wallet zal demonstreren.

PayPal Wallet wordt een mobiel maatje dat de drager ervan flexibeler laat shoppen en betalen. “We scheiden de aankoop van de betalingen. Je gaat naar een winkel, neemt iets mee en bepaalt thuis pas hoe je wilt betalen. En we geven een afkoelperiode van vijf tot zeven dagen waarbinnen je het item nog mag retourneren. Je kunt verschillende rekeningen combineren voor de betaling of in meerdere termijnen afrekenen”, aldus Shrauger.

Wallet bevat ook kennis over de spaarkaarten die de drager heeft. Bij een aankoop kan de klant ervoor kiezen die loyaltypunten te gebruiken in de winkel.

De app laat consumenten ook zoeken naar producten en prijzen vergelijken. Hij zal op de winkelvloer ook suggesties doen voor items waarvoor de klant nog kortingsbonnen in zijn bezit heeft.

Google begon vorig jaar mei al met een vergelijkbare dienst. Google Wallet staat operationeel onder leiding van Osama Bedier, die vorig jaar plotseling zijn toppositie bij PayPal verruilde voor een minstens zo ambitieuze werkplek.

Begin deze maand lichtte Bedier toe Google Wallet vooralsnog voor kleine, snelle aankopen wordt gebruikt. Hij is momenteel vooral bezig met het aansluiten van winkels, banken, loyaltyproviders en Googlegebruikers.

PayPal handelde in 2011 voor vijf miljard dollar een mobiele transacties af. Dat was vijf procent van het totale betaalvolume dat de eBaydochter vorig jaar afhandelde.

Foto: Steven Depolo (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond