Deel dit artikel
-

Paypal investeert 500 miljoen in beurskandidaat Uber

Paypal investeert 500 miljoen dollar in Uber. De bedrijven spreken de intentie uit samen een digitale portefeuille te zullen ontwikkelen.

Meer inhoudelijk details over dat plan geven ze niet vrij. Samenvattend stellen Uber en Paypal dat ze hiermee een van de grootste platformen verbinden met een van de grootste betaalsystemen van de wereld.

Het nieuws wordt bekend uit een update van een document die Uber indiende bij de Amerikaanse financiële toezichthouder in het kader van zijn aanstaande beursgang. Daar komt ook naar voren dat een aandeel ergens de 44 en 50 dollar zal kosten en dat het met de uitgifte van 180 miljoen aandelen tussen de 7,9 en 9 miljard dollar uit de markt wil halen.

De beursgang waardeert Uber op een bedrag rond de 84 miljard dollar.

Ubers recente kwartaalresultaat waarschuwt beleggers tegen gouden bergen. De vervoersbemiddelaar sloot het eerste kwartaal van 2018 af met een nettowinst van 3,7 miljard dollar. Nu, een jaar later, is dat een nettoverlies van 1,1 miljard dollar. De omzet steeg in die periode met eenvijfde tot drie miljard dollar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond