Deel dit artikel
-

Paypal investeert in Cambridge Blockchain

Betaalbedrijf Paypal participeert in een investeringsronde waarbij Cambridge Blockchain enkele miljoenen dollars aan groeigeld ophaalt.

Daarmee koopt Paypal zich in bij de kennisvorming rondom identiteitsbeheer in het digitale domein met behulp van blockchaintechnologie. Omidyar Network (van de oprichter van eBay) en Foxconn zijn twee andere investeerders.

Gebruikers van de technologie van Cambridge Blockchain zijn zélf eigenaar van hun online identiteit of profiel. Tussenpartijen als Facebook of Google staan hier buitenspel. Voor een bedrijf als Paypal is het zinvol een technologie te gebruiken waarmee personen kunnen bewijzen wie ze zijn zonder dat ze ongewenst veel informatie delen of dat doen via derde partijen die niet direct betrokken zijn.

Het bedrijf uit Boston is drie jaar oud en heeft ook kleine kantoren in Parijs (via investeerder Partech) en Peking.

Luxemburg wil de blockchaintechnologie gaan inzetten voor een digitaal identiteitsplatform voor zijn zeshonderdduizend burgers. Daartoe tekende Cambridge Blockchain in 2017 een samenwerking met Luxtrust. Paypal heeft een Europees kantoor in Luxemburg.

Foto: Lëtzebuerger (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond