Deel dit artikel
-

PayPal lanceert internationaal betaalproduct voor marktplaatsen

PayPal lanceert een nieuw internationaal betaalproduct voor marktplaatsen, genaamd PayPal for Marketplaces. Het nieuwe platform zou kunnen worden gebruikt voor crowdfunding, marktplaatsen waar consumenten tweedehands artikelen aanbieden en peer-to-peer sites voor het uitlenen van spullen.

PayPal fungeert hierbij als betaalverwerker, zodat consumenten kunnen betalen met bankkaarten, credit cards en uiteraard PayPal zelf. Vanzelfsprekend wordt inzicht verschaft via statistieken.

Maar het gaat verder dan betalingen alleen. Het platform kan ook de financiële afhandeling van partners verzorgen en biedt ondersteuning voor risico analyse, fraudedetectie en het wachtwoordvrije betaalmiddel One Touch, dat reeds door 70 miljoen consumenten wordt gebruikt.

PayPal claimt dat het al langer marktplaatsen ondersteunt, van eBay tot Airbnb. Marktplaatsen als Grailed en Rocktr gebruiken het platform al. AliExpress is een derde platform dat de oplossing heeft geadopteerd.

De oplossing kan de komende maanden in 200 landen voor kopers worden ingezet, en in 120 landen voor verkopers. Tarieven zijn nog niet bekendgemaakt. Wel heeft PayPal al laten doorschemeren dat men zich wel richten op grotere platforms.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond